Home / Sport / Zidaneov šoping: Budžet od 500 miliona i popis sa četiri imena
zidane

Zidaneov šoping: Budžet od 500 miliona i popis sa četiri imena

ZINEDINE ZIDANE je pred Realovog predsjednika Florentina Pereza postavio ultimatum kada ga je ovaj molio da se vrati kao trener Reala samo deset mjeseci nakon što je naprasno napustio tu funkciju.

Preuzet će opet momčad u jednoj od najgorih kriza u povijesti samo ako dobije proširene, menadžerske ovlasti biranja i dovođenja igrača, te raskošan budžet za potpunu rekonstrukciju sastava.

Realu, čiji glavni igrači ili nisu dovoljno kvalitetni za najveći klub svijeta, ili su preduboko zagazili u tridesete, pod hitno treba po jedan igrač svjetske klase u svakoj liniji. Nadalje, mora dovesti superzvijezdu koja će nadoknaditi Cristiana Ronalda te biti atraktivna navijačima i sponzorima. Treće, nužno mu je pomladiti staru i situ ekipu. U sklopu toga prodat će starije i nedovoljno motivirane. 

Španjolski mediji navode da će Zidane za ispunjenje svih ovih ciljeva dobiti početni budžet od 400 milijuna eura i većinu sredstava koje klub dobije prodajom igrača.

Prema natpisima engleskih medija prvi transfer je već riješen. Real je sve dogovorio sa Zidaneovim miljenikom Edenom Hazardom. Zato što mu ističe ugovor s Chelseajem i ne želi ga produljiti, jedan od najboljih nogometaša svijeta dolazi ispod cijene, za 60-ak milijuna eura.

Tako se Realu oslobađa budžet za najskuplje ljetno pojačanje i najveću Zidaneovu želju, a to je Kylian Mbappe. On je označen kao Ronaldov nasljednik, a ne Neymar. Jer Brazilac jamči preveliki vanterenski cirkus i šušur. 

Treće ime na Zidaneovom popisu je Paul Pogba. Već ga je pokušao dovesti u ljeto 2016. Ali Realu je bilo previše 115 milijuna eura, što je pak platio United. Pogbi ugovor s Manchesterom završava 2021. i ne namjerava ga produljiti, pa se Zidane nada da će ga zbog toga dobiti jeftinije.

Zidane zna da ne može novi Real temeljiti samo na ofenzivcima i kreativcima. Prvi izbor za pojačanje obrane mu je Lucas Hernandez. Problem je što se radi o zvijezdi gradskog rivala Atletica. Ali Hernandez ima otkupnu klauzulu od 80 milijuna eura. I tko je plati, njegov je. 

index/RK

OSTAVITE KOMENTAR - nije potrebna registracija