Home / Top 5 / Želite da vam baterija na mobitelu duže traje? Ovih 5 trikova će vas spasiti
baterija

Želite da vam baterija na mobitelu duže traje? Ovih 5 trikova će vas spasiti

VEĆINA nas ne može zamisliti život bez mobitela pa je zbog toga ispražnjena baterija i bjesomučna potraga za utičnicom jedan od najstrašnijih zamislivih scenarija današnjice.

Baterija novijeg iPhonea, uz umjerenu potrošnju, trebala bi trajati i do 24 sata, no budimo realni, svi smo na mobitelima non-stop i to je zaista preoptimistično. Zbog toga je Business Insider složio pet savjeta kako usporiti potrošnju baterije.

Iako se savjeti odnose na iPhone, mogu se primijeniti i na mobitele s Android operacijskim sustavima.

Provjerite koje vam aplikacije troše najviše baterije

Ovo možete provjeriti i na iPhoneima i na Androidima. Jednostavno u Settings (Postavke) odaberite opciju Battery (Baterija/Potrošnja baterije) i tamo će vam se izlistati aplikacije po potrošnji baterije. Po tome onda možete isključiti one aplikacije koje vam troše više baterije ili ih možda manje koristiti, ako vam nisu zaista neophodne.

Svjetlina zaslona

Osim ako je zaista sunčan dan i svjetlost bliješti na sve strane, nema potrebe da vam svjetlina ekrana bude na maksimumu. Smanjite “brightness” do najniže razine na kojoj još uvijek možete normalno vidjeti sve što se događa na zaslonu ekrana i baterija mobitela će vam biti veoma zahvalna.

Isključite Wi-Fi ili mobilne podatke

Kada ste spojeni na Wi-Fi, isključite mobilne podatke i obrnuto, nema potrebe da vam obje opcije budu stalno upaljene i da vam obje gutaju bateriju istovremeno. Ako niste ovisnik o Instagramu pa se nekim čudom dogodi da vam internetska veza uopće ne treba, a ne želite ni da vas itko uznemirava pozivima i porukama, uključite zrakoplovni način rada.

Isključite lokaciju

Kad vam ne treba, isključite praćenje lokacije na mobitelu. Uštedjet ćete dosta na bateriji.

Low Power Mode

Low Power Mode ili štednja baterije uključi se kad već ostanete na veoma malom postotku baterije, no možete djelovati preventivno i taj način rada uključiti i ranije kako bi vam uštedio energiju limitirajući aktivnosti koje se odvijaju u pozadini dok vi na mobitelu radite nešto drugo.

index/RK

OSTAVITE KOMENTAR - nije potrebna registracija