Home / Vijesti / Za seks tražila 1,60 KM! Kada su je upitali zašto tako jeftino, dobili su odgovor koji ih je šokirao…
prostitutka

Za seks tražila 1,60 KM! Kada su je upitali zašto tako jeftino, dobili su odgovor koji ih je šokirao…

Da legalizacija prostitucije magično ne rješava probleme donošenjem zakona, već ih možda i uvećava, pokazuju i primjeri iz najuređenijih zemalja

 Iako se može pretpostaviti da je “najstariji zanat” žena, ali i muškaraca, ravnopravno rasprostranjen po Srbiji, od 44 suda, presude su donijete samo u njih 6, ukupno 107 presuda (od čega čak 80 u Beogradu), piše Alo.rs.

Kazne nisu ni male ni velike, ako se završi na novčanom kažnjavanju ili, zbog ponavljanja prekršaja, ne završi u zatvoru, što se dogodilo u sedam slučajeva – sve ženama. Prema pisanju srbijanskih medija, cijene se kreću već od 500 dinara (8,30 KM), i to za sve oblike seksa – oralni, klasični (vaginalni), analni.

– Pri svakoj priči o legalizaciji u Srbiji treba uzeti u obzir da se tu radi prvenstveno o ženama kojima to nije ‘posao’ niti se tu radi o ‘seks-radnicama’, već o ljudima koji nemaju nikakvog načina da drugačije dođu do novca. U sudskim spisima stoji zabilježen i slučaj žene koja se prostituirala za 100 dinara (1,60 KM) jer je toliko nedostajalo za obrok za nju ili dijete – kazala je Cvetičanin-Knežević za Alo.rs.

(DEPO PORTAL/RK)

OSTAVITE KOMENTAR - nije potrebna registracija