Home / Vijesti / Vulin: “Nemojmo više nikada da damo jednu srpsku glavu za slobodu drugog naroda”
vulin

Vulin: “Nemojmo više nikada da damo jednu srpsku glavu za slobodu drugog naroda”

Komentarišući izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da Srbija poštuje teritorijalni integritet svake zemlje, da nema pretenzije ni prema jednoj teritoriji i da to očekuje zauzvrat, Vulin je istakao da se ne ponašaju svi tako

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin ocijenio je da su neosuđeni teroristi u prištinskom rukovodstvu, koji su formirali paravojsku (samoproglašenog) Kosova, uveli takse na robu iz Srbije i BiH i neprekidno izazivaju incidente, najveća prijetnja za Srbiju, ali i cijeli region.

Vulin je naglasio da je prvi čovjek takozvanog Ministarstva odbrane samoproglašenog Kosova Rustem Beriša, kojeg je sud u Nišu pravosnažno osudio 2016. godine za učešće u terorističkoj grupi koja je ubila pet vojnika Vojske Jugoslavije na Košarama.

– Ne pravi se vojska, a da nećete da ratujete sa nekim. Šta će vojska na Kosovu, protiv koga će se boriti – protiv velike Albanije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije? Ili prave to što prave za Srbiju i za Srbe i ni za koga drugog – rekao je Vulin za TV Pink.

Komentarišući izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da Srbija poštuje teritorijalni integritet svake zemlje, da nema pretenzije ni prema jednoj teritoriji i da to očekuje zauzvrat, Vulin je istakao da se ne ponašaju svi tako.

– Kada je 2008. godine Kosovo proglasilo takozvanu nezavisnost, nažalost, svi naši susjedi, sa izuzetkom BiH, priznali su tu lažnu i nakaznu državu. Posebno je licemjerno kada ih slušate sada, kada govore da se granice na Balkanu više nikada ne smiju mijenjati, uplašeni od velike Albanije – rekao je Vulin, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

Prema njegovim riječima, Srbija ovaj put mora da vodi računa o sebi.

– Prvi put u istoriji moramo da vodimo računa o sebi, da se ne borimo ni za čije ratove, nikoga da oslobađamo. Neka se svako bori za svoju slobodu i svoje interese, a mi za svoju slobodu i interese. Da zaštitimo Srbe gdje god da žive. Nemojmo više nikada da damo jednu srpsku glavu za slobodu drugog naroda – poručio je Vulin, prenosi Srna.


OSTAVITE KOMENTAR - nije potrebna registracija