Home / Vijesti / Vučić odgovorio Izetbegoviću: Naša stvar je koliko ćemo imati oružja
vučić

Vučić odgovorio Izetbegoviću: Naša stvar je koliko ćemo imati oružja

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je na kritike predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, prenijeli su srbijanski mediji.
Podsjetimo, Izetbegović je, govoreći i o situaciji u vezi sa Kosovom u jučerašnjem intervjuu za Klix.ba, između ostalog, rekao da je Vučić za mir, ali se naoružava, da je “progledao” nakon silnih grešaka koje su Srbi napravili, ali hvali ratne vođe i presuđene ratne zločince, zatim da je za pomirenje sa Bošnjacima i za jedinstvenu BiH, ali prijateljuje i ni jednom riječju se ne suprotstavlja Dodiku koji vrijeđa Bošnjake i dovodi teritorijalni integritet i mir na Balkanu u pitanje

“Pažljivo sam sve pročitao i može li neko da mi kaže kakve on veze ima sa Kosovom i Metohijom. To je direktno miješanje u unutrašnje stvari jedne zemlje. Srbija nikome nije prijetnja, želimo najbolje odnose sa Bošnjacima. Njima ostalo 15 dana do izbora i onda da dobiju poene ako neko izgovori neko nešto loše protiv mene. Ja kad govorim o BiH, govorim o dejtonskoj BiH, poštovanju njenog teritorijalnog integriteta i teritorijalnog integriteta Republike Srpske”, rekao je on.

“Naša stvar je koliko ćemo imati oružja – to je naša stvar. Nemamo ga dovoljno i moramo još da ga nabavimo. Ne želimo da udjemo u NATO, već želimo da sačuvamo vojnu neutralnost i slobodu, a za to nam treba snažna vojska koja je u stanju da odvrati svakog agresora. A ne nekoga da napadamo, jer bi to bila katastrofa i ne zanima me nikakvo učešće u ratovima sa ofanzivnom ulogom. Mi hoćemo da budemo šampioni u ekonomskom napretku”, rekao je Vučić novinarima.

klix/RK