Home / Dijaspora / Vodič za traženje stana u Münchenu
minhen-stanovi

Vodič za traženje stana u Münchenu

Dobiti stan u Münchenu nije ni malo lagan posao. Svi koji pokušavaju doći do vrijednih kvadrata u ovom gradu znaju koliko je mukotrpan put kako bi dobili stan.

Kao i mnogi koji su došli za boljim životom, tako sam i sam osjetio na svojoj koži kako je to tražiti stan, hodati po terminima i živiti u isčekivanju poziva da smo barem među 3 idealna kandidata koji se natječu za stan. Ponekad se čovjek zapita zar je to toliko nemoguća misija.

Čitam po grupama kako bezuspješno ljudi tragaju za stanom i kako ga ne mogu naći mjesecima ili godinu dana, kako ga traže po raznoraznim grupama, preporukama, portalima specijaliziranima za stanove i onda upadnete u još veću depresiju.

No, svako svoju sreću ima i treba iskoristiti sve moguće opcije. Internet, preporuke, strpljivost i ustrajnost su glavni aduti i vaši saveznici. Ako do sada niste koristili iduće savjete, pažljivo ih pročitajte i iskristite u svoju korist.

Savjeti koje sam ja iskoristio nisu nikakva novost, mudro slovo na papiru ili moje pametovanje, već skup tehnika koje sam i sam primijenio prilikom traženja stana.

Ukoliko niste snažaljivi i ne “baratate“ dobro sa kompjutorom(laptopom), mobitelima i ostalim alatima koji su nužno potrebni za današnju komunikaciju, moj savjet je da potražite nekoga tko vam može pomoći u svemu tome.

Znam da niste svi profesionalci ali ovo Vam govorim iz razloga što oni koji izdaju stan bilo privatno ili putem maklera, vrlo dobro barataju današnjom tehnologijom, koriste poslovne vještine pisanja email-a i komunikaciju uopće i ukoliko niste snalažljivi s navedenim alatima, vrlo vjerojatno je da ćete se pogubiti u svemu tome i da će makler koji iznajmljuje stan dati priliku nekom drugome koji s njim nađe onu “zajedničku“.

U daljenjem tekstu ću opisati sve korake i proces koje smatram bitnima za prijavu za stan. Napisat ću što vam je potrebno od dokumentacije, način prijave, portale na kojima se trebate registrirati, mjesta gdje ćete se raspitati za stan i sve što smatram bitnim i što sam prošao na vlastitoj koži prilikom traženja stana.

izvor: muenchen-life.com

OSTAVITE KOMENTAR - nije potrebna registracija