Home / Zanimljivosti / VIDEO Mnoge je oduševio novi voditelj: Primjećujete li nešto čudno?
voditelj

VIDEO Mnoge je oduševio novi voditelj: Primjećujete li nešto čudno?

Svi znamo da će nam roboti kad tad uzeti posao, no i veliki stručnjaci za futurizam i robotiku se još uvijek ne mogu dogoditi koje će poslove preuzeti. Ako se nas pita, čini nam se da će poslovi televizijskih voditelja, barem još neko vrijeme, ostati sigurni.

Do tog zaključka došli smo zbog vijesti emitiranih na političko-informativnoj televiziji Russia-24, koje je vodio robot.

Ovaj jezivi robot proizvod je ruske tehnološke kompanije Promobot, smještene u gradu Permu, udaljenom oko 1200 kilometara od Moskve. Malo bi bilo za reći da na robotu trebaju još poraditi, no srećom, barem je televizijskim voditeljima dao nadu da još uvijek neće biti nezaposleni.

Robot imena Alex modeliran je prema licu jednog od osnivača Promobota, Alexeija Yuzhakova. Trenutna verzija može pomicati samo nekoliko dijelova lica, a vrijedni inženjeri Promobota kažu da trenutno rade na rukama i nogama. Možda onda neće biti tako statičan i jeziv?

Za razvoj Alexa su potrošili milion rubalja, što možda zvuči impresivno dok ne preračunate da se radi o malo više od 15.000 dolara. Međutim, ponosni su na zavidan broj narudžbi, njih čak dvanaest. BBC piše da Alexu ovo nije prva gaža na televiziji, pa da je već za Russia-24 čitao vijesti o poljoprivredi, forumu nuklearne tehnologije i mikrofinanciranju.

Kada je izvještavao sa sajma tehnologije i inovacija, Alex je sasvim uvjereno rekao: “glavni junak ovog sajma bio sam ja”. Ljudi na društvenim medijima optužuju Alexa za promicanje političke propagande, dok drugi samo kažu da je čudan.

radiosarajevo.ba/RK

OSTAVITE KOMENTAR - nije potrebna registracija