Home / Vijesti / VIDEO Kad Dodik izgubi kontrolu: Snim’me, pi**a ti materina, pa me pusti u Dnevnik. Je**m ti majku, je l’ ti jasno!
dod

VIDEO Kad Dodik izgubi kontrolu: Snim’me, pi**a ti materina, pa me pusti u Dnevnik. Je**m ti majku, je l’ ti jasno!

Kolika je sloboda medija najbolje pokazuje odnos predsjednika RS prema novinarima. Milorad Dodik nije čovjek koji drži do manira, što je nekoliko puta i pokazao u javnosti, naročito u ophođenju s novinarima. Psovke pred kamerama mu nisu nimalo strane, kao ni vrijeđanje novinara i ometanje da obavljaju svoj posao.

_- Brišite odavde, nosite se do đavola, volio bih da dobiješ pritisak i da ti otkaže srce – to su riječi predsjednika RS upućene novinarima.

Onim novinarima, koji smiju da mu postave direktno pitanje. Uvrede i psovke koje izgovara pokazuju da slobode izražavanja nema. Najbrutalnije uvrede i psovke Milorad Dodik je uputio direktoru BN TV Vladimiru Trišiću.

Dodik: Ma j*** ti mater!

Trišić: Pa dobro, takav način komunikacije nema smisla, zaista.

Dodik: Šta nema smisla?! Snim’me, p*** ti materina, pa me pusti u Dnevnik. J*** ti majku, je l’ ti jasno! Do sad’ sam te poštovao, mislio sam da treba bit’ korektan. J*** ti mater, imam dvije godine, j*** ti majku!’’ – rekao je Milorad Dodik, direktoru BN TV Vladimiru Trišiću u novembru 2012 godine.

Milorad Dodik je nakon toga je prema novinarima BN TV imao odnos, blago rečeno, lične prirode. Nije propuštao prilike da napdne ili izvređa novinare naše medijske kuće.

‘’ Bježi odavde, noisi taj mikrofon’’ – rekao je Milorad Dodik novinarki BN TV Ljiljani Faladžić – Jekić u maju 2014.  godine.

Slično je prošla i novinarka naše medijske kuće Slađana Jašarević.

‘’Nisam ti ja čovjek za tebe”  – poručio je Milorad Dodik Slađani Jašarević u martu 2014. godine.

Predsjednik RS u svom stilu vrlo često je napadao BN TV.

‘’BN neprijateljska televizija’’ – rekao je Dodik.

Da tako misli, pokazuje i danas. Na naše pitanje od prije nekoliko dana da li je policija kako treba odradila posao u slucaju smrti Davida Dragičevića, predsjendik RS je imao spreman odgovor. U svom stilu.

‘’BN TV je medisjko smeće, jedna fabrika laži’’ – poručio je Dodik.

Ne samo novinari BN TV kojima je duže vrijeme bio zabranjen ulazak u Palatu RS, već  i svi oni novinari  koji su slobodni i spremni da pitaju i ono što Milorad Dodik ne želi da čuje – etiketirani su kao lažovi i osobe sa malim mozgom.

‘’ Ja ne mogu da vjerujem da neki od vas imaju ptičiji mozak’’ – poruka je predsjednika RS novinarima.

Ni prema novinarima u Sarajevu nije imao pardona. Vidno iznerviran brojnim pitanjima o atentatu Gavrila Principa, odnosno obilježavanju 1. svjetskog rata, sukobima Srbije i BiH, Dodik je na kraju odgovorio:

‘’Nosite se dođavola’’.

Milorad Dodik bio je nezadovoljan i pisanjem novinarke Ljiljane Kovačević. Posebno njemim tekstovima o malverzacijama prilikom izgradnje zgrade RS. Odlučio je da se zbog toga s njom razračuna – na vrlo neprimjeren način.

‘’Brišite odavde, nemate ovdje šta da tražite, brišite’’ – rekao je predsjednik RS, novinarki ‘’Bete’’ Ljiljani Kovačević u junu 2012.godine.

Ljiljani Kovačević i danas je uskraćena akreditacija za ulazak u Palatu RS. I to je još jedan od poteza predsjednika RS kojim je jasno stavio do znanja kako će se provesti svi oni koji nisu na liniji vlasti.

‘’Milorad Dodik po sili zakona od oktobra neće biti u Palati RS. Ja u Palatu ne mogu da uđem od 2012. Godine. Nadam se kad neko drugi dođe, da ću moći da pratim pres konferencije tamo. Valjda će ta neka druga osoba, bez obrzira da li će biti predstavnik SNSDi ili opozicije koja dođe na njegovo mjesto shvatiti da institucija ne pripada jednoj čovjeku, već svim građanima ovog entiteta’’ – kaže Ljiljan Kovačević.

Na meti Dodikovih verbalnih napada često se nalazila i novinarka sarajevskog Oslobođenja Gordana Katana.

‘’Samo da znate otkazao sam vase novine u institucijam RS. Niko to vise ne čita, pišite sta hocete’’ – poručio je Dodik, Gordani Katani.

Paradokalsno je da predsjednik RS čestita Međunarodni dan slobode medija, jer tu slobodu često osporava.  Zato su press konferencije I nezgodna pitanja postavljena Miloradu Dodiku za one medije koji nisu pod kontrolom vlasti, postali događaji s neizvjesnim ishodom.

bn/RK