Home / Top 5 / Uštedite i vrijeme i novac: Uz ovih pet trikova kupatilo će vam uvijek biti čisto
kupatilo

Uštedite i vrijeme i novac: Uz ovih pet trikova kupatilo će vam uvijek biti čisto

Kupatilo je jedna od prostorija u domu koju je najteže održavati čistom i sređenom. Ali, postoji nekoliko fenomenalnih trikova koji će vam uštedjeti i vrijeme i novac!

1. Ako vam sapun vječito ostaje raskvašen na držaču, on se polako topi i nestaje, a vi ne iskoristite ni četvrtinu. Rješenje je potpuno jednostavno – sapun odlažite na spužva umjesto na držač.

2. Ako se vaša prostirka za kupatilo stalno pomjera i kliza, jednostavno, na naličje zalijepite komad medicinskog flastera, i jedan komad zalijepite na pod. Neka se ne podudaraju.

3. Ako čiste peškire čuvate u kupatilu, nesumnjivo će brzo početi da se osjećaju na vlagu, zbog vodene pare koja je u kupatilu česta. Da riješite ovaj problem, jednostavno poprskajte čiste peškire mješavinom vode i omiljenog eteričnog ulja.

4. Gomilu sitnica u kupatilu više nemojte da držite u posudi u kojoj ne možete da ih pronađete po 10 minuta – iskoristite plastičnu posudu za escajg!

5. Za lijep i svjež miris u kupatilu nije vam potrebna ni hemija a ni raspršivač. Sve što treba da uradite jeste da na bočnu stranu rolne toalet papira sipate nekoliko kapi omiljenog esencijalnog ulja.

savjeti.de

OSTAVITE KOMENTAR - nije potrebna registracija