Home / USK Vijesti / USK: I ova škola je opasna po zivot

USK: I ova škola je opasna po zivot

Roditelji djece koja pohadaju Umjetničku školu u Bihaću ogorčeni katastrofalnim stanjem u kojem se ova obrazovna ustanova nalazi.

Već duže vrijeme u ovoj školi imaju problem sa krovom koji prokišnjava i pričinjava materijalnu štetu unutar objekta te dovodi u pitanje sigurnost učenika i nastavnika.

RTV USK više puta je izvještavala kako učenici umjetničke škole nastavu pohađaju u nehumanim uvjetima te da su im zdravlje i životi ugroženi.

Prilikom svake kiše, svjedočili smo i sami, učionice i hodnici škole bile su pune kanti za skupljanje kiša a učenici i nastavnici u strahu od urušavanja potrkrovlja.

Na incijativnu resornog kantonalnog ministarstva Vlada USK je usvojila Informacju o stanju u Umjetničkoj školi te donijela Zaključak kojim se nalaže Muzeju USK da izmjesti svoje prostorije s prvog sprata u prizemlje, kako bi se učenicima Umjetničke škole Bihać osigurali adekvatni uslovi za rad. Izmještanje prostorija Muzeja USK, navodi ministar, privremeno je rješenje. Ministarstvo obrazovanja USK iz svog budžeta izdvojiće dio sredstava za rekonstrukciju i sanacije krova Umjetničke škole.

Resorno federalno ministarstva osiguralo za tu namjenu 16 000 maraka, a projekt je apliciran kod državnog Ministarstva vanjskih poslova.

Pogledajte VIDEO ovdje

 

OSTAVITE KOMENTAR - nije potrebna registracija