Home / USK Vijesti / U Bihaću uhapšen bračni par iz Irana, u Cazinu preminuo migrant iz Sirije
bihać

U Bihaću uhapšen bračni par iz Irana, u Cazinu preminuo migrant iz Sirije

Dvoje migranta, bračni par R.M. rođen (1977) i Z.B. (1978) iz Irana uhapšeni su tokom jučerašnjeg dana u Donjim Srbljanima, u Bihaću. Oni su sa svojim 14-godišnjim sinom odbili pokazati identifikacione dokumente, te su napali policajce.

Kako je saopćeno iz MUP-a USK, policijski službenici su zadobili lakše tjelesne povrede koje su im konstatovane u Domu zdravlja Bihać.

Policijski službenici su protiv bračnog para podnijeli prekršajnu prijavu zbog naročito drskog ponašanja i nepostupanja po zakonitom naređenju ovlaštenih službenih osoba, nakon čega su u zakonskom roku pušteni iz prostorija PS Bihać.

Iz MUP-a USK saopćeno je i to kako je jedan migrant preminuo u Domu zdravlja Cazin. Policijskim službenicima dojavljeno kako se u kući bh. državljanina u mjestu Štrulić nalazi bračni par iz Sirije, te da je zdravlje jednog od njih loše. Policijski službenici su ih prevezli u Dom zdravlja Cazin gdje im je dežurni ljekar ukazao pomoć, ali je muž preminuo.

Istražitelji Odsjeka kriminalističke policije obavili su uviđaj, a ljekar je utvrdio da umrla osoba nema vidnih povreda i da je smrt nastupila prirodnim putem. Policijski službenici su kontaktirali i kamp menadžere Međunarodne organizacije za migracije (IOM) koji su potvrdili da su obje osobe registrirane u hotelu Sedra, te da će Policijska stanica Cazin naknadno biti upoznata sa detaljima vezanim za ukop tijela.

klix/RK

OSTAVITE KOMENTAR - nije potrebna registracija