Home / Top 5 / Top 5 razloga zašto bi Luka Modrić trebao otići u Inter
luka modrić

Top 5 razloga zašto bi Luka Modrić trebao otići u Inter

Tri tjedna nakon što je ponosno primio srebrnu medalju nakon finalne utakmice Svjetskog prvenstva Luka Modrić, najbolji igrač te nezaboravne jednomjesečne ruske avanture, vratio se na – Bernabeuu.

Kopačke, novi dresovi s njegovim imenom, sve je to spremno u Realovoj svlačionici za sljedeću sezonu, no budućnost hrvatskog genijalca u Madridu vrlo je neizvjesna.

Interova ponuda, koja uključuje odštetu Realu u iznosu od 40 milijuna eura, uzburkala je duhove u Madridu, nervozni su i navijači jer bi odlaskom Ronalda, ubrzo ostali i bez još jedne velike zvijezde u samo mjesec dana.

Perez navodno traži 25 milijuna eura odmah, te još 35 milijuna iduće ljeto, no sve su to nijanse za superbogate klubove i čini se da nije nemoguće da se transfer i realizira.

A mi smo izdvojili i nekih pet razloga zašto, u tom slučaju, to uopće ne bi bila loša ideja za Modrića…

1. U hrvatskoj koloniji bit će još lakše igrati

Ivan Perišić, Marcelo Brozović i posljednji Šime Vrsaljko. Ako se tome doda i Luka Modrić, čini se da će službeni jezik u svlačionici plavo-crnih biti – hrvatski. U tom slučaju bi se udvostručio broj hrvatskih igrača u odnosu na prošlu sezonu u vjerojatno bi i ambicije porasle.

Emilio Andreoli/Getty Images

Emilio Andreoli/Getty Images

2. Dobit će veću plaću

U medijima se spominje četverogodišnji ugovor i godišnji iznos od čak 10 milijuna eura za hrvatskog igrača. Iznos je to na koji ne može računati u Madridu, osim ako pregovori s predsjednikom ne promjene aktualni ugovor.

Real Madrid

Real Madrid

3. Plaćat će manji porez

Jedan od razloga zašto je Cristiano Ronaldo “pobjegao” iz Španjolske, pisali su lokalni mediji, je i rigorozna tamošnja porezna politika. Vukla su se porezna dugovanja s Ronaldom, pa i s Modrićem, a u Italiji je navodno sve lakše.

Screenshot

Screenshot

4. Nakon odlaska Ronalda bit će teže

Ako je Real Madrid s nenadmašnim Cristianom Ronaldom, koji je potukao sve rekorde, osvojio samo dvije Primere u devet godina, jasno je da će bez tog fantastičnog Portugalca ići sve daleko teže.

Getty Images

Getty Images

5. Svake parne godine mijenja klub, a i supruga će biti sretna

Luka je u Tottenham otputovao 2008. godine, pa je 2012. godine potpisao za Real Madrid i čini se da su parne godine “velike” za karijeru veznjaka. Sigurno se buniti neće niti njegova supruga koja bi u tom slučaju živjela u modnoj svjetskoj prijestolnici, a i udaljenost do Zagreba, Hrvatske, radikalno je smanjena…

100posto.hr/RK