Home / Specijalno / Talgo voz iz Sarajeva sinoć dovezao novu turu migranata

Talgo voz iz Sarajeva sinoć dovezao novu turu migranata

Od sinoć su na bihaćko tlo kročili novi migranti, koji su stigli iz Sarajeva, Talgo vozom koji je uspostavljen prije nekoliko mjeseci. Dok su se svi radovali ponovnom otvaranju unske pruge, niko nije mogao ni zamisliti kakav scenarij se ustvari krije iza toga, te kakve će probleme unska pruga donijeti građanima Bihaća.

Kako saznajemo od putnika koji su sinoć došli Talgo vozom, migranti su bili smješteni u dva vagona, tako da po laičkoj procjeni, sinoć je u Bihać stiglo preko trideset novih migranata, što znači preko trideset novih problema.

Samo da se osvrnemo na problem u proteklih 48 sati u Bihaću su zabilježene dvije prijetnje hladnim oružjem – prodavačici koja je spriječila krađu, te učeniku gimnazije, a srećom ni jedan slučaj nije završen smrću. Također, prema komentarima građana, koji nisu potvrđeni od nadležnih organa, migranti su “ušli” u jednu osnovnu školu u noćnim satima, a zatim u neku porodičnu kuću. Ovo su samo neka krivična djela.

Koliko će dugo trajati sljepilo na stanje u Bihaću ostaje da vidimo. Nakon međusobnih sukoba, napada i pokušaja ubistava, migranti su sada krenuli i na građan. Da li će nadležni i dalje samo promatrati i šutjeti, vrijeme će pokazati.

2 comments

  1. Eto zasto sluzi taj voz iz sarajeva

  2. Sta cemo sa tolikim migrantima?

OSTAVITE KOMENTAR - nije potrebna registracija

%d bloggers like this: