Home / Vijesti / SVIJET JE ZGROŽEN BRUTALNIM UBISTVOM NOVINARA, ALI BIVŠI REIS BRANI SAUDIJCE: “Ovo je pakosna kampanja protiv Saudijske Arabije”
Mustafa Cerić

SVIJET JE ZGROŽEN BRUTALNIM UBISTVOM NOVINARA, ALI BIVŠI REIS BRANI SAUDIJCE: “Ovo je pakosna kampanja protiv Saudijske Arabije”

Stravično ubistvo novinara Jamala Khashoggija posljednjih dana potresa svijet i prijeti da izazove i međunarodnu krizu.

Prema dostupnim informacijama do kojih su došli turski mediji, Khasgoggija je u saudijskom konzulatu u Istanbulu na bestijalan način ubijan čitavih sedam minuta. Iako je Saudijska Arabija u početku negirala odgovornost, na kraju su pod pritiskom ipak priznali kako je novinar Jamal Khashoggi ubijen u njihovom konzulatu u turskom gradu Istanbulu.

I dok se svijet zgraža nad ovim neviđenim barbarskim činom saudijskog režima, a vodeće sile razmišljaju o uvođenju sankcija, u odbranu Saudijske Arabije stao je bivši reis-ul-ulema Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić. Na svom Twitter nalogu Cerić je napisao:

“Istina! To je pakosna kampanja protiv Kraljevine Saudijske Arabije da se naškodi njenom ugledu i da se destabilizira njen mir i prosperitet. Ovo nije dobro ne samo za krhku regiju već i za cijeli svijet. Vjerujem da je KSA dovoljno snažna da izdrži sve ovo, u Sha Allahu!”

alt

Uz ovakve poglede i stavove (da ne spominjemo tek njegove poteze dok je bio na čelu IZ-a), jedino što se može zaključiti je da je sva sreća pa je ovaj bivši reis i neuspio bivši pokušaj političara, bivši.

SB/RK

OSTAVITE KOMENTAR - nije potrebna registracija