Home / Vijesti / Student koji je prekinuo Kordićevo predavanje: Bilo je zastrašujuće, rekli su da će nas srediti
David Bilić

Student koji je prekinuo Kordićevo predavanje: Bilo je zastrašujuće, rekli su da će nas srediti

Kada smo se osvjedočili licemjerju Kordića, koji se postavio kao mučenik, kao uzor mladima i moralna vertikala, a istovremeno nije ni priznao odgovornost za zločine, a kamoli se pokajao, jednostavno nam je prekipjelo – prepričao je Bilić

Radnička fronta osnovana je prije više od četiri godine, no od tada se u javnosti za nju čulo samo sporadično, i to uglavnom u kontekstu svađa i odlazaka nekih istaknutih članova. Da je u stranci ipak ostalo ponešto potencijala, ovih je dana pokazao zagrebački student iz Splita David Bilić (25), koji je gostovao u studiju Večernjeg lista, a pozornost medija na sebe skrenuo je u utorak, kada je s grupom istomišljenika prekinuo predavanje Darija Kordića što ga je za studente u domu Stjepan Radić organizirao studentski kapelan Damir Stojić. Sam Bilić ističe kako nije riječ o akciji Radničke fronte, no smatra da je upravo taj tip djelovanja nešto na čemu bi njegova stranka trebala graditi prepoznatljivost u javnosti.

– Moram biti pošten pa reći da smo u čitavoj akciji bili nas trojica iz RF-a i trojica koji nisu članovi stranke niti su stranački angažirani. Više je to bila ljudska reakcija tipa “moramo nešto napraviti” nego politička akcija – kazao nam je Bilić i objasnio da su akciju isplanirali dan ranije. Dio sudionika po domu je polijepio plakate i postavio transparent “Dario koljač” na jedan paviljon, a ostali su se, kaže, dvoumili hoće li upasti na predavanje ili neće.

– Kada smo se osvjedočili licemjerju Kordića, koji se postavio kao mučenik, kao uzor mladima i moralna vertikala, a istovremeno nije ni priznao odgovornost za zločine, a kamoli se pokajao, jednostavno nam je prekipjelo – prepričava Bilić koji je s drugim aktivistima upao na predavanje i razvio transparent “Dario Kordić – ratni zločinac”. – Zastrašujuća scena bila je kad je dvadesetak poprilično krupnih ljudi krenulo prema nama. Potrgali su nam transparent, a bilo je i verbalne agresivnosti. Poručili su da će nas srediti. Potom je netko od organizatora ili starijih povikao da se smire pa nije došlo do sukoba. Zatim smo napustili dvoranu – prisjetio se Bilić na Večernji TV-u, prenosi Večernji.


OSTAVITE KOMENTAR - nije potrebna registracija