Home / Vijesti / Srbija na nogama: “Komšić mrzi Srbe više nego Bakir, uvijek je poturica gori od Turčina”
komšić

Srbija na nogama: “Komšić mrzi Srbe više nego Bakir, uvijek je poturica gori od Turčina”

Hrvatski član Predsjedništva sada navodno prijeti Dodiku i poziva na priznanje nezavisnog Kosova

Ovaj je gori od Izetbegovića! Željko Komšić, izabrani član Predsjedništva BIH iz redova hrvatskog naroda, nije još ni stupio na dužnost, a već je počeo provocirati i napadati Srbiju, piše srpski Alo.

U maltene svom prvom intrervjuu za medije nakon izbora u BIH, rekao je „da nema dilemu da je Kosovo nezavisna država“! Na tome se nije zaustavio, već je naveo i da Milorad Dodik, izabrani srpski član Predsjedništva BIH, mora se spustiti na zemlju i shvatiti da nema supermoći!

“Ja zaista želim da se odnosi Srbije i Kosova riješe na način da su to odnosi dvije susjedne i prijateljske države. Ja nemam dilemu da je Kosovo nezavisna država. Odmah da znate – to moje mišljenje”, rekao je Komšić. On je potom savjetovao Dodiku da počne ponašati se racionalno ako želi sačuvati Republiku Srpsku. On je naveo da će ako Dodik krene sa blokadama „to biti veliki problem i za njega i na kraju za Republiku Srpsku, u koju se on toliko zaklinje jer to može rezultirati time da se ne donose odluke koje su bitne i za Republiku Srpsku“.

 

“Dodik nema neku supermoć. Odluka o NATO i aktivaciji MAP-A je donesena. Nikada nije opozvana, promijenjena ili poništena”, istakao je Komšić.

Brzinom svjetlosti, na ove izjave stigla je i reakcija iz Srbije.

“Bosna i Hercegovina nije priznala Kosovo i ako članovi Predsjedništva ne poštuju teritorijalni integritet Srbije, trebaju  znati da narušavaju prijateljske odnose i da će izazvati recipročnu reakciju”, rekao je šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

“Komšić još nije ni stupio na dužnost, a već se potrudio provocirati Srbiju. I ja osobno smatram da Republika Srpska može biti nezavisna država, ali Srbija ima službenu vanjsku politiku po kojoj priznaje teritorijalni integritet BIH”, rekao je Dačić.

 

Politički analitičar Dragomir Anđelković ocijenio je da se čini da će Komšić bitineprijateljski nastrojen prema Srbiji i srpskom narodu isto koliko i Bakir Izetbegović, nekadašnji član Predsjedništva BIH, ako ne i više…

“Uvijek je poturica gori od Turčina, a Komšić je to na dupli način. On, za razliku od Bakira, nikoga ne predstavlja. Predstavlja se kao neko tko zastupa hrvatske interese, a izabran je zahvaljujući glasovima muslimana. On mora sada biti mnogo ekstremniji u obrani muslimanskih interesa od Bakira. Bakir je bio svoj na svome, on je bio biran od strane naroda kojem pripada, a Komšić je, ponavljam, izabran tuđim glasovima i zato mora se baviti ekstremizmom”, kaže Anđelković.

express.hr/RK

 

OSTAVITE KOMENTAR - nije potrebna registracija