Home / Vijesti / Špirić misli da zna o čemu se radi: “Postoji dobro osmišljen plan urušavanja RS”
Špirić

Špirić misli da zna o čemu se radi: “Postoji dobro osmišljen plan urušavanja RS”

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentrane skupštine BiH i funkcioner SNSD-a Nikola Špirić tvrdi da postoji dobro osmišljen plan urušavanja Republike Srpske i da neformiranje vlasti na nivou BiH pogoduje takvim pretenzijama dirigovanim iz bošnjačkih krugova.Špirić je rekao da SDA ne želi da postigne dogovor o formiranju vlasti, jer ima maksimalnu moć u tehničkom mandatu, a izgubit će je čim bude formiran novo Vijeće ministara BiH.

“Oni ne žele da SNSD bude dio vlasti na niovu BiH”, izjavio je Špirić za Glas Srpske.

On je istakao da su u BiH sve reforme stale i da se pola godine čeka dogovor o formiranju vlasti, iako je jasno ko su izborni pobjednici.

“Iako iz sarajevskih krugova pokušavaju odgovornost za ovakvo stanje prebaciti na RS, svakome je kristalno jasno da glavni kočničari stanuju u Federaciji BiH, tačnije u bošnjačkoj komponenti. Postoji dobro osmišljen plan urušavanja RS i da ova poluanarhija na nivou BiH pogoduje takvim pretenzijama”, naglasio je Špirić.

Govoreći o radu srpskih članova Vijeća ministara BiH u tehničkom mandatu, Špirić je naveo da je osnovna zamjerka što su imali podanički pristup, što su im institucije RS bile meta za potkusurivanje u Sarajevu, a lični i stranački interesi važniji od interesa RS.

On je rekao i da je migrantska kriza u BiH ozbiljan problem za čije su rješavanje potrebni ozbiljan pristup i ozbiljne mjere, koordinisane aktivnosti i finansijska podrška.

“Od svega toga, BiH sada nema ništa i biće to važan zadatak za novu vlast”, dodao je Špirić.

Komentarišući izjavu hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića da “Drvar nije srpski grad”, Špirić je rekao da je Drvar bio i ostao srpski grad, što su poručili i Drvarčani koji su se zapitali “ko je Željko Komšić”.

klix/RK

OSTAVITE KOMENTAR - nije potrebna registracija