Home / Dijaspora / Snijeg otežava život u Münchenu i Bayernu

Snijeg otežava život u Münchenu i Bayernu

Jake sniježne padavine u Bavarskoj dovele su do teškoća na cestama i željeznici. Za rub Alpa i susjednih područja vrijedi upozorenje za opasnost na cesti uzrokovane padavinama.

. Prema navodima policije, već je bilo nekoliko težih saobraćajnih nesreća, na primjer na Mittlerer Ringu u Münchenu između Candidtunnela i Brudermühlbrückea. Na ulici B388 Neuhaus am Inn – Vilsbiburg postoje smetnje u oba smjera.

Oštećenja na željeznici
Tri vozne linije između Mühldorfa i Freilassinga su otkazana ranije ovog jutra. Prema riječima glasnogovornika željeznice, očekuje se još probelam narednih dana i putnici se trebaju informirati o redu vožnje i eventualnim kašnjenjima prije polaska na put.

Na zračnoj luci u Münchenu, zbog zimskog vremena, jučer je otkazano 48 letova . Danas na web stranici zračne luke piše: “Zbog trenutnih vremenskih uvjeta može doći do kašnjenja i otkazivanja letova.”

Velika opasnost od lavina u planinama
Oprez je također u Alpama – postoji velika opasnost od lavina. Prema službi za upozoravanje na lavinu Bavaria, drugi najviši stupanj sigurnosti je na snazi. To može utjecati čak i na prometne i planinarske staze u blizini.

Očekuje se mnogo novog snijega
Do ponedjeljka, moglo bi biti ukupno 30 do 50 centimetara novog snijega. U nekim skladištima može se očekivati ​​čak i do 80, u Chiemgauer i Berchtesgadener Alps čak i do 100 centimetara.

OSTAVITE KOMENTAR - nije potrebna registracija