Home / Zanimljivosti / Severina i Popović se posvađali u sudnici: “Aleksandar je prije svega Hrvat. Seljačino”
severina

Severina i Popović se posvađali u sudnici: “Aleksandar je prije svega Hrvat. Seljačino”

SEVERINA KOJIĆ i Milan Popović 11. lipnja susreli su se u na zagrebačkom Općinskom građanskom sudu kako bi se dogovorili gdje će se i kako školovati njihov sin Aleksandar. Kao što je od ranije poznato, Severina želi da dječak ide u hrvatsku školu, konkretnije, Osnovnu školu Jordanovac, dok Popović smatra da je najbolje rješenje privatna američka škola u Zagrebu.

Kako prenosi Blic, prema Popovićevim riječima, posebna skrbnica za potrebe sudskog procesa povrijedila je odredbe Obiteljskog zakona jer nije razgovarala s djetetom te se nije raspitala o programima školovanja djeteta. Naime, napisala je da je osnovni kriterij za odabir škole njena blizina, kako bi, kako Popović tvrdi, podržala Severininu teoriju da dijete treba ići u lokalnu školu.

Blic također navodi da se Severina nije raspitala koje škole postoje i kakav je njihov program, dok je Popović izabrao onu za koju smatra da je najbolja za razvoj njegovog sina.

U sudnici je navodno nastao kaos, a Severina je, prema pisanju srpskog medija, bivšem partneru u jednom trenu rekla: “Aleksandar je prije svega Hrvat.”

“Ma kako je prije svega Hrvat”, odgovorio je Popović.

“Mora ići u hrvatsku školu”, odgovorila je ona na to.

Na kraju se navodno Severina prilikom izlaska iz sudnice okrenula Popoviću i rekla: “Seljačino.”

index/RK