Home / Zabava / Šemsa bez problema napunila klub Offenbachu: “Narodu je dosta više „tangica“, hoće malo prave i istinske ljubavne pjesme. “

Šemsa bez problema napunila klub Offenbachu: “Narodu je dosta više „tangica“, hoće malo prave i istinske ljubavne pjesme. “

Mada je bio petak i mada je u blizini bilo još muzičkih dešavanja, popularni klub „Scena“ u njemačkom gradu Ofenbahu bio je prepun. Slavilo se, pjevalo se. Glavni krivac za tako dobru atmosferu i prepun club bila je jedinstvena i nezamjenjiva na regionalnoj muzičkoj sceni Šemsa Suljaković.

Njeno prvo gostovanje u tom popularnom klubu mnogi će pamtiti još dugo, jer Šemsa je napravila tako dobru atmosferu, a posjetioci su većinom bili oni koji se nisu bili ni rodili kada su nastajali njeni najveći hitovi.

-Pjevaj, majko“, Živjela naša legenda“, „Šemsa najbolja si“, „Šemsa, mi te volimo“, samo su neke od parola koje su tu večer uzivikivane, a Šemsa kao i uvjek, opuštena na sceni, nasmijana i spremna za svaku komunikaciju sa publikom.

Tu njenu ljubav prema njima mnogi su odmah prepoznali, pa su tako kupovani buketi cvijeća koji su joj bacani pod noge, novac za njene pjesme, a jedan od posjetilaca svako malo je vadio iz džepa po 50 eura i davao za pjesmu.

Ovim nastupom, ali i sa zadnjih nekoliko u Njemačkoj stječe se utisak da Šemsa živi drugu muzičku mladost, a na pitanje zašto je to tako, odgovorila nam je:

-Narodu je dosta više „tangica“, hoće malo prave i istinske ljubavne pjesme. Valjda su u meni prepoznali tu neku istinsku ljubav koju pružam kroz moje pjesme. Valjda su se i mladi ljudi poželjeli dobrih starih pjesama.

Tu večer mnogi su htjeli da se slikaju sa Šemsom, mnogi su „okidali“ selfije, a na pitanje jednog od njenih fanova, zna li Šemsa šta je selfi, ona je odmah odgovorila: -Kako da ne znam, to je, svi đuture na kamaru. Pogledajte dio nastupa:

radio krajina