Home / Sport / Ronaldov potez pokazuje koliko je sve oko optužbi za silovanje postalo ozbiljno
ronaldo

Ronaldov potez pokazuje koliko je sve oko optužbi za silovanje postalo ozbiljno

Portugalski fudbaler Cristiano Ronaldo nalazi se u veoma teškoj situaciji u posljednjih desetak dana nakon što je optužen za silovanje.

Amerikanka Kathryn Mayorga optužila je Ronalda za brutalno silovanje koje se navodno desilo 2009. godine u jednom luksuznom hotelu u Las Vegasu. U početku su svi pomislili da se ona samo pokušava “probiti” u javnost koristeći Ronaldovo ime, no kako vrijeme odmiče sve to djeluje jako ozbiljno.

Policija u Las Vegasu pokrenula je ponovo istragu ovog slučaja što dovoljno govori da se Ronaldo nalazi u ozbiljnim problemima. Prema pisanju medija u Italiji igrač Juventusa je odlučio reagovati i angažovati jednog od najpoznatijih advokata Davida Chesnoffa.

Američki advokat je dobro poznat javnosti jer je u svojoj dosadašnjoj karijeri branio mnoge javne ličnosti. Između ostalih, njegove usluge koristili su Miky Tyson, Andre Agasi, Leonardo DiCaprio, Paris Hildon, Shaquille O’Neal i mnogi drugi.

Ronaldo je odmah demantovao optužbe Kathryn da ju je silovao, no policija mu je poručila da ima još 20 dana da se zvanično oglasi povodom svega. Portugalac je već u problemima, a navodno mogao bi ostati bez najbogatijih ugovora koje ima sa sponzorima.

sportsport.ba/RK

OSTAVITE KOMENTAR - nije potrebna registracija