Home / Vijesti / Rajko Vasić otkrio stvarnu namjenu rezervnog sastava policije RS: “To je osigurač da nas ne bi natjerali na Drinu, ili poklali prije”
rajko vasić

Rajko Vasić otkrio stvarnu namjenu rezervnog sastava policije RS: “To je osigurač da nas ne bi natjerali na Drinu, ili poklali prije”

Visoki funkcioner SNSD-a (član Glavnog odbora SNSD-a i nekadašnji generalni sekretar ove stranke) i blizak saradnik Milorada Dodika, bh. javnosti poznat po kontinuiranim izljevima nacionalizma, na svom blogu je otkrio namjene rezervnog sastava policije RS-a. Da li je ovo njegov lični stav ili pak stav establišmenta, teško je procijeniti, no njegovo pisanje otkriva da su Lukačeva objašnjenja o potrebi rezervnog sastava zbog migranata samo paravan za javnost.

“Sitna piljež Saraj Čadora, pokazivači lažne Bosnoljubije, Čmarstonoge, Patriote bez Kikaša, Srbomrsci na tačkice… plave izjavama, pitanjima, prijetnjama, ovih dana, na temu Rezervnog Sastava Policije Republike Srpske.

Te, čemu će, te, zašto će, te, kako će, te, oštro odgovoriti, te, recipročne mjere…

Pošto nisam Visoki Funkcioner, ja ću da vam kažem.

RSP Republike Srpske, zamjena je za Vojsku Republike Srpske. U mjeri u kojoj je to moguće. A koju ste na silu ukinuli i formirali trojnu domobransku satniju, koja će, u slučaju bilo kakve napetosti, postati inicijalna kapisla novog trojnog koljaštva i krvološtva u BiH. Umjesto da ste prihvatili SNSD-ov prijedlog Demilitarizacije BiH.

RSP je osigurač da nas ne bi, kad dočekate ono što čekate, natjerali na Drinu. Ili poklali prije.

RSP je institucionalni okvir za Dobrovoljce, ukoliko Republika Srpska dođe u opasnost, bude napadnuta, sa federalne strane”, objasnio je Vasić na svom blogu.

image

BLOG RAJKA VASIĆA /SCREENSHOT

oslobodjenje/RK

OSTAVITE KOMENTAR - nije potrebna registracija