Home / Specijalno / Radio Krajina uživo
radio-krajina
radio krajina uzivo internet

Radio Krajina uživo

Radio krajina Cazin uživo putem računara ili mobilnog uređaja. Slušajte program besplatno putem interneta. Program uživo svaki dan od 20.00h, vikendom nonstop. Pratite najnovije vijesti putem portala radio-krajina.com

 

Posjetite i naše facebook stranice

Radio-krajina.com

RTV Krajina

Informacije o radiju:

Vazna napomena: program radija mozete slusati besplatno putem mobilnog telefona i računara. Ime radio stanice: Radio Krajina. Radio stanica je neprofitna i služi prvenstveno za zabavu i pružanje informacije iz svijeta muzike. Vrsta muzike je uglavnom narodna ali određeni dio programa pripada i zabavnoj muzici.

Program uživo je svaki dan od 20:00h, vikendom je program uživo cijeli dan.

Pored internet radija, Radio Krajina portal vam pruža ostale vijesti iz svijeta sporta i zabave ali i ostale informacije kao što su vijesti iz Balkana i ostatka svijeta.

Radio krajina je nastao prije 15ak godina i otad je stekao popularnost i ima slušatelje širom Balkana, Evrope, Amerike i Australije.

Šta je internet radio?

Pojam e-Radio označava streaming medij koji predstavlja neprekidan prijenos zvuka slušatelju, na koji slušatelj ne vrši nikakav utjecaj (npr. promjenu frekvencije) kao kod slušanja radio postaja putem klasičnog radio prijemnika.  Internetske radio stranice nerijetko susrećemo kao neovisne od zemaljskih i kao jedini vid emitiranja programa.

Internet radio postaje su dostupne s bilo kojeg dijela svijeta, pod kriterijem da je dostupna internetska veza. Na primjer, Rio Krajina  pputem interneta možemo slušati u cijelom svijetu.

Jedan od najčešćih načina za emitiranje internetskog radija je putem streaming tehnologije koristeći audio kodek s velikom kompresijom (tzv. lossy audio codec). MP3 format je najpopularniji, pored njega postoje i mnogi drugi. Podaci se u mrežu šalju serijski (streaming) u obliku TCP ili UDP paketa, koji se zatim na prijemnoj strani slažu u polazni oblik i reproduciraju. Ovaj proces traje između 2-10 sekundi, ovisno o karakteristikama servera. Ovo kašnjenje se naziva lag time ili buffer.

Kontakt

Kontaktirati nas možete putem facebook stranice ili e-maila krajina.urednik@gmail.com