Home / Sport / Prosinečki o zdravstvenim problemima: Važno je da sam došao na vrijeme, imam još jednu rutinsku operaciju
prosinečki

Prosinečki o zdravstvenim problemima: Važno je da sam došao na vrijeme, imam još jednu rutinsku operaciju

– Puklo mi je debelo crijevo i onda sam morao na operaciju. Važno je da sam došao na vrijeme. Imao sam dvije operacije. Rana mi se otvorila. Kad si u bolnici, razmišljaš samo da izađeš. 

Robi je opet onaj stari. Nakon dviju nedavnih operacija izgleda svježije. Smršavio je, kako sam kaže, desetak kilograma.

Energiju uoči povratka nogometnim obvezama s reprezentacijom Bosne i Hercegovine Prosinečki akumulira u padel centru na Zagrebačkom velesajmu.

Krug najbližih prijatelja i neizostavne partije bele. U takvom se okruženju Žuti uvijek najbolje osjećao. U ekipi je sada najčešće i Zvonimir Boban. Nekoć su se na terenu slagali zatvorenih očiju…

Kako se Prosinečki u beli slaže s legendarnim kapetanom vatrenih?

– Dobar je, odličan… Voli to. Dođe nekoliko dana i družimo se stalno – počeo je Prosinečki.

Prisjetite li se malo igračkog doba?

– Slabo razgovaramo o nogometu. Kada se igra bela, nema priče o nogometu…

Je li Zvone podijelio dojmove o poslu u FIFA-i, svjetskoj krovnoj nogometnoj organizaciji?

– To je ozbiljan posao. On je drugi čovjek FIF-e. Nakon svih problema u kojima se Fifa nalazila, sada se stvari mijenjaju nabolje. Posebice nakon SP-a u Rusiji za koji kažu da je bio najbolji do sada, posebice otkako su Gianni Infantino i Zvone na vrhu.

Koliko je to velika stvar za Hrvatsku?

– Ma za nas… Mi sve podcjenjujemo pa tako i to. Naravno da je važno. To je velika stvar za nas. Mi to ni ne razumijemo. To su nevjerojatne i velike stvari, da netko s ovih prostora bude na tako ozbiljnoj i odgovornoj funkciji. Ne samo Zvone, nego i Aleksander Čeferin na čelu Uefe ili Davor Šuker u Izvršnom odboru iste organizacije… – naglasio je Prosinečki.

Objasnio je kakve je zdravstvene probleme imao.

– Puklo mi je debelo crijevo i onda sam morao na operaciju. Važno je da sam došao na vrijeme. Imao sam dvije operacije. Rana mi se otvorila. Kad si u bolnici, razmišljaš samo da izađeš. Sada funkcioniram normalno. Sve je super.

Koliko će trajati taj proces oporavka?

– Ja već sada normalno funkcioniram. Normalno jedem i nema posebnog režima. Imam još jednu rutinsku operaciju, laganu. Ali to ću obaviti poslije reprezentativnih obveza krajem trećeg mjeseca nakon Armenije i Grčke.

Robi je oduvijek imao dva zaštitna znaka. Jedan je bio rolanje i kontrola lopte “kao u švicarskoj banci”, a drugi, naravno – crveni Marlboro! Od ovog drugog još nije odustao.

Zar ni liječnici u Sarajevu nisu sugerirali da se ostavi cigareta? – našalio sam se s Robijem.

– Ma zašto? Kakve to veze ima s debelim crijevom? – odgovorio je protupitanjem.

Očito je da je već u onom nogometnom “stanju” u kakvom je bio i prije zdravstvenih problema.

– Stalno pratim najvažnije što se događa oko nogometa. Gledam kako igraju moji igrači i u kakvom su stanju. Prvu utakmicu igramo s Armenijom. To bismo trebali riješiti bez problema. Nakon toga slijedi nam Grčka koja je “zeznuta” i dobra reprezentacija. Dvije utakmice u tri dana, važno je da dobro startamo.

Je li zadovoljan poslom u BiH?

– Stresa uvijek ima. No, savez je dobro organiziran i zadovoljan sam. Napravili smo odličan rezultat u Ligi nacija u kojoj smo ušli u A skupinu. Imali smo i smjenu generacije. U BiH uvijek ima talenata. Imamo igrače velikog pedigrea. Sjajno mi je raditi s Džekom, Pjanićem, Kolašincem… ali i mladim igračima koji dolaze i pokazuju kvalitetu. Odlično je ozračje i u takvim je okolnostima uvijek lijepo raditi.

Čekamo kvalifikacije za Euro, želimo izboriti to veliko natjecanje. Samo sam o tome razmišljao i prije nego što sam preuzeo reprezentaciju. Imamo kvalitetu za Euro. Imamo velike šanse pored Grčke, Finske, Italije… Ozbiljno razmišljamo o plasmanu i nije to samo semantika. Recimo da je Italija favorit, a mi ćemo svoju šansu tražiti iz drugog plana.

Dosta se posljednjih tjedana priča o Daniju Olmu, spominje se novi milijunski transfer.

– Olmo je dobar igrač, nema sumnje. Ima kvalitetu, no ne znam hoće li se dogoditi taj veliki transfer. U važnim je utakmicama donio prevagu.

Volio bih da me pitate za Gojaka – dometnuo je Prosinečki.

A što misli o Gojaku?

– Gojak je igrao jako dobro i u mladoj reprezentaciji. Izgubili su zadnje dvije utakmice zbog čega nisu izborili Europsko prvenstvo. U prvoj sezoni govorilo se zašto je uopće došao u Dinamo.

No, drago mi je da je sada pokazao da je budućnost Dinama, ali i BiH.

Dinamov uspjeh poklopio se i s činjenicom da Zdravko Mamić, barem fizički, nije u klubu.

– Ne mogu o tome razgovarati. Ne znam. Važno je da Dinamo nastavi s dobrim igrama u Europi. Neće nimalo biti lako protiv Viktorije. Oni isto posljednjih godina rastu u svakom smislu. Drago mi je da je ozračje oko kluba dobro i da se stalno traže ulaznice. Bit će zanimljivo…  

Izvor: Večernji.hr

OSTAVITE KOMENTAR - nije potrebna registracija