Home / Zdravlje / Pretilost je opasna po zdravlje, ali naslage na trbuhu najčešći su pokazatelj da vam prijeti ovo…
fit

Pretilost je opasna po zdravlje, ali naslage na trbuhu najčešći su pokazatelj da vam prijeti ovo…

Čak 71 posto žena s masnim naslagama na trbuhu imaju povećan rizik od srčanih oboljenja u odnosu na 66 posto muškaraca.

Liječnici su sve zabrinutiji zbog rasta broja pretilih osoba u svijetu. Upozoravaju kako naslage na trbuhu mogu biti posebno štetne po zdravlje srca.

Naslage na trbuhu najčešći je znak debljanja zbog učestalog života pod stresom. Istraživanje koje je proveo SaffolaLife, pokazuje da sedam od deset osoba koje imaju problema s masnim nasdlagama na trbuhu imaju i problema sa zdravljem srca i krvožilnog sustava.  Čak 71 posto žena s masnim naslagama na trbuhu imaju povećan rizik od srčanih oboljenja u odnosu na 66 posto muškaraca. LIječnici su složni da je veći obujam trbuha zabrinjavajući simptom koji ukazuje na povećan rizik od srčanih oboljenja, a u žena to znači obujam veći od 80 centimetara u struku i 90 centimetara kod muškaraca.

Nutricionisti savjetuju prehranu s mnogo povrća i voća, vlakana i zdravih ulja kako bi se spriječilo nakupljanje neželjenih naslaga u podrućju trbuha. Potrebno je i izbjegavati stres, koji je najčešći uzročnik debljanja i razvijanja bolesti i baviti se tjelovježbom kako bi se očuvalo cjelokupno zdravlje. Svakako, treba se riješiti i loših navika poput pušenja i prejedanja, posebice fast foodom.

vecernji.hr

OSTAVITE KOMENTAR - nije potrebna registracija