Home / Zabava / Potukli se Alen Islamović i Tifa, a razlog je smiješan
potukli se-alen.islamovic-tifa

Potukli se Alen Islamović i Tifa, a razlog je smiješan

Netrpeljivost između dvojice pjevača Bijelog Dugmeta, Alena Islamovića i Mladena Vojičića Tife, bila je očigledna i na dočeku Nove godine u Budvi.

Kako nezvanično saznajemo, na kraju novogodišnjeg koncerta došlo je i do fizičkog obračuna njih dvojice u bekstejdžu.

Navodno je prvo došlo do verbalnog sukoba, a potom i do odgurivanja, što je kulminiralo i fizičkim obračunom dvojice pjevača.

Vojičić je navodno zamjerio Islamoviću što je otpjevao dionicu pjesme namijenjene njemu.

Svjedoci navode da je do sukoba došlo nakon završetka koncerta, kada su silazili sa bine, a da je deblji kraj izvukao Vojičić, kao i da Goran Bregović nije želio da se miješa u sukob dvojice pjevača.

Kada god sam imao priliku isticao sam da sam u životu imao samo dva mentora: Davorina Popovića i Serđa Blažića. Moram da priznam da je Goran tu bio malo ljut, jer to marketinški nije bio baš najbolji potez. Ali ja sam puno lepih stvari doživeo u Dugmetu a ja volim da se sećam lepih stvari. Bez obzira na sve, ja uvek ističem da sam čovek bez dlake na jeziku: sve je to divno, krasno i budi davno zaboravljene emocije, ali pre svega je posao bio u pitanju: koliko para toliko muzike. Ja sam u svojoj priči već odavno, imam svoj put ali ne odričem se hipoteke Bijelog dugmeta – rekao je svojemeno Tifa.

Također, postoje priče i da odnos Alena sa Tifom nije najsjaniji, a on je ove godine izjavio da ni Bebek, ni Tifa ne mogu da mu pariraju, pišu Vijesti.me.

– Da budem iskren, Bebek meni ne može vokalno da parira. Kao ni Tifa. Znam gdje sam, poznajem svoje vokalne mogućnosti i sposobnosti sad i narednih pet godina – rekao je Alen i dodao da što on može da izvede, Bebek može samo da zviždi.

portali / radio krajina