Home / Dijaspora / Kako kupiti polovan auto
Polovni-automobili-2019
Polovni automobili iz eu 2019

Kako kupiti polovan auto

Donosimo vam nekoliko savjeta i internet stranica za kupnju polovnih automobila.

Šta znači boja dima

Da li curi ulje, mada to nije uočljivo golim okom, uzbrdica je opet najbolji test. Pod punim gasom se treba osvrnuti i pogledati da li ima dima. Ako je dim crn, to je naznaka problema sistema za ubrzigavanje goriva, ako je dim plav, ne valja ili turbina ili motor.

Mora da pali na hladno

Prvo i osnovno – ako je motor opran i suv, ne treba vjerovati da je ispravan i da iz njega ne curi ulje ili antifriz. Ako automobil kod hladnog starta odmah upali, to je prvi pokazatelj da su motor, akumulator i anlanser u dobrom stanju.

Servisna knjižica i bajka o babi iz Njemačke

– Osnov svega je servisna knjižica. Ako prodavac nema originalnu, to u 99 odsto slučajeva znači da je vraćena kilometraža ili podmlađena godina proizvodnje. Uz to ide i priča trgovca “vozila ga baba iz Njemačke”

– Najpouzdanije je kupovati automobil od prvog vlasnika koji je automobil, i ima knjižicu od nultog kilometra do trenutka prodaje. Kupnja od oficijelnog distributera koji ima elektronsku servisnu knjižicu u kojoj svaka popravka ostaje u bazi podataka je još olja opcija.

Auto-dijagnoza
Pregled auta prije kupovine

Obavezno kod majstora

I pored detalja o ispravnosti automobila koje kupac može sam provjeriti, mora se majstoru. Prije nego što padne ruka ruci, vozilo treba da pogleda mehaničar.

Kočnice i limarija

– Stajni trap – amortizeri, viljuške, jabučice, spone – probaju se na neravnom putu. Ispravnost kočnica, kod automobila koje imaju ABS, može se provjeriti naglim stiskom na papučicu. Ako se pod nogom osjeti podrhtavanje, to znači da točkovi neće zablokirati, odnosno da su kočnice ispravne.

Limarija je, kažu, i te kako pogodna za šminku, i njeno pravo stanje mogu utvrditi samo majstori.

Unutrašnjost

Tapacirani dijelovi – volan, papučice, ručica za ručnu kočnicu, koji na prvi pogled mogu da odaju utisak očuvanog polovnjaka. Ali oni mogu da sakriju habanost automobila jer su to elementi koji se mogu reparirati i sakriti stanje u kome se vozilo nalazi.

Probna vožnja otkriva mnogo

– Za sve ostalo što laik može uočiti, potrebne su probne vožnje. Najpoželjnije je uzbrdicom. Na takvoj dionici se najbolje isprati strelica za grijanje koja pokazuje u kakvom su stanju motor ili termostat ili ventilator. Kod turbo-dizela, ako na uzbrdnom putu ne postoji konstantnost u radu, to je simptom da turbina ili prateći senzori nisu u redu. Izvor: ovdje

Polovni automobili uvoz 2019

Donosimo vam najbolje internet stranice za pretragu polovnih automobila u Evropskoj Uniji.

Polovni automobili Njemačka 2019

Njemačka je najveće tržište automobila u Evropi. To je država sa najjačom autoindustrijom na svijetu. Zemlja u kojoj se izmišljen dizel motor i zemlja koja ima veliki broj autoprozvođača kao što su Audi, Mercedes, WV, Opel Porsche…

auto-skaut-nemacka
Autoscout pretraga

Polovni automobili u Njemačkoj pretražuju se putem velikog broja internet pretraživača a najpoznatiji i najbolji su:

Polovni automobili Austrija 2019

Austrija je nešto bliža opcija od Njemačke. Zbog toga naši ljudi često traže plovan automobil u Austriji. Najbolje stranice za kupnju polovnih automobila u Austriji su:

Polovni automobili Slovenija 2019

Polovni automobili u Sloveniji su često jeftinija opcija. Najbolje stranice za pretragu polovnih automobila u Sloveniji su:

avtooglasi.com

Polovni automobili Švajcarska 2019

Švajcarska je raj za kupovinu dobrih polovnih automobila. Jedan od bitnih razloga je obavezan tehnički pregled za svaki automobil koji se obavlja dva puta godišnje.

Najbolji sajtovi za traženje polovnih automobila u Švajcarskoj su:

Da li vam se svidio ovaj članak? Da li ste pronašli odgovor na vaša pitanja? Ako jeste, lajkajte nas i podjelite članak. Hvala! (izvor: savjeti.de)

OSTAVITE KOMENTAR - nije potrebna registracija