Home / Vijesti / Plenković ne odustaje: “Detaljno ću čelnicima EU objasniti situaciju u BiH”
plenković

Plenković ne odustaje: “Detaljno ću čelnicima EU objasniti situaciju u BiH”

Premijer Hrvatske Andrej Plenković prije današnjeg samita Evropskog vijeća rekao je da će čelnike EU upoznati sa situacijom koja je nastala nakon izbora u Bosni i Hercegovini.

“Na EPP-u sam sam detaljno objasnio situaciju nakon općih izbora u BiH, a sada ću to napraviti i ovdje. Mnogim šefovima država ta tema nije u fokusu. U redu je da čelnici EU vode računa o tome što se događa u susjedstvu EU”, rekao je Plenković.

Komentirao je i jučerašnju raspravu na Europskom vijeću o brexitu.

“Čvrsti smo u jedinstvenom pristupu svih 27 članica prema brexitu”, rekao je Plenković te dodao kako je on u raspravi istaknuo “da kada već postoji brexit”“onda moramo iskorisiti ovih nekoliko mjeseci da se napravi uređeni brexit”.

Kazao je kako kako nema šanse da rok za brexit bude produljen, već da se samo mogu postaviti tranzicijski periodi oko nekih pitanja. “Ponuda koja je na stolu od EU je jako dobra za Veliku Britaniju. Ona je vrlo velikodušna”, kazao je Plenković.

Komentirao je i činjenicu da inicijative “Narod odlučuje” i “Istina o Istanbuslkoj” nije prikupila dovoljan broj potpisa za raspisivanje referenduma.

“Potpisi za referendume su detaljno pregledani, a predstavnici incijativa i drugi zainteresirani, pa i mediji, će moći pregledati nevažeće potpise pa će svatko moći vidjeti što je istina, a što možda nije istina”,rekao je Plenković i dodao kako statistika pokazuje da je i u ranijim inicijativama, kao i u ovoj, bilo od 9 do 11 nevažećih potpisa.

N1/RK

OSTAVITE KOMENTAR - nije potrebna registracija