Home / Top 5 / Pet trikova uz koje će svake cipele postati preudobne
cipele

Pet trikova uz koje će svake cipele postati preudobne

UDOBNOST, ljepota i trendi izgled gotovo su nespojivi pojmovi u modnom svijetu.

Noćna mora svake istinske zaljubljenice u štikle i cipele općenito je pronalazak naizgled savršenog para, ali nevjerojatno neudobnog para obuće. Sjetite se samo koliko puta se i vama dogodilo da ste pronašli predivne cipele zbog kojih vam je zastalo srce, a onda ste već nakon prvog nošenja shvatili da baš i nisu stvorene za vaše stopalo.

Bolni žuljevi i ni malo zavodnički hod često odaju patnju kroz koje žene prolaze noseći svoj omiljeni par cipela. No, vrijeme je da zaboravite na onu poslovicu koja kaže kako se za ljepotu mora trpjeti. Ne mora. Barem ne kada su u pitanju cipele.

Uz ovih pet savjeta svake će cipele postati toliko udobne da ćete pomisliti da hodate po oblacima:

View this post on Instagram

#louboutinworld #highheels #louboutinheels #diamonds

A post shared by Louboutin Fan Page (@louboutininternational) on

1. Baby puder, dezodorans i vazelin 

Vjerojatno postoji točno određeno mjesto na kojem vas cipele uvijek nažuljaju. Ako na upravo to mjesto nanesete jedan od ova tri proizvoda, koji itekako mogu poslužiti kao prevencija u borbi protiv žuljeva, ponovno ćete moći uživati u lakom koraku.

2. Alkohol 

Ne, cipele vam neće postati ništa udobnije ako se napijete. Iako ćete možda na trenutak i same povjerovati u to. No, ako par kožnih cipela koje vas nažalost neugodno stišću i pomalo žuljaju, vaš je spas u alkoholu. Dovoljno je da unutrašnjost cipele premažete alkoholom, obujte čarape i tridesetak minuta šetajte u cipelama. Naime, alkohol će omekšati kožu i pa će se cipela oblikovati prema vašoj nozi.

View this post on Instagram

#louboutinworld #shoesaddict #louboutinheels #heels

A post shared by Louboutin Fan Page (@louboutininternational) on

3. Ljepljiva traka 

Ok, ovo bi vam moglo zvučati poprilično bizarno ali žene koje su isprobale trik s ljepljivom trakom kunu se u njegovu djelotvornost. Naime, višesatno hodanje u visokim potpeticama vrlo vjerojatno će rezultirati bolnim stopalima. Kako biste to izbjegli ljepljivom trakom zalijepite treći i četvrti nožni prst (brojeći od palca). Nažalost, ovaj trik (očigledno) ne možete iskoristiti i ljeti kada uživate u prozračnosti onih prelijepih (ali preneudobnih) sandala. Osim ako baš želite da svi gledaju u vaša stopala… Ali tu odluku prepuštamo vama.

4. Sušilo za kosu 

Ako vas cipele žuljaju na rubovima, na noge navucite najdeblje čarape koje imate u svojoj kolekciji, obujte cipele i sušilom za kosu zagrijavajte bolna mjesta. Nakon toga prošetajte po kući te nakon nekog vremena ponovite postupak. Djelovanje je slično kao i s alkoholom. Naime, pod utjecajem topline kalup bi se trebalo lagano proširiti i prilagoditi se vašem stopalu.

5. Brusni papir i lak za kosu

Ništa vam nije jasno? Od kud ova dva proizvoda u istoj priči? Ne brinite… Ovoga puta nije riječ o neudobnim, već o skliskim cipelama. Sigurni smo da se i u vašoj kolekciji skriva barem jedan takav par. Naime, ako su vam cipele skliske brusnim papirom istrljajte cijeli đon i potom potplatu pošpricajte lakom za kosu. Brusni papir će glatku i sklisku podlogu učiniti hrapavijom, a lak za kosu će spriječiti sklizanje. Genijalno, zar ne?

index/RK

OSTAVITE KOMENTAR - nije potrebna registracija