Home / Top 5 / Pet stvari koje psi mogu osjetiti kod ljudi
psi

Pet stvari koje psi mogu osjetiti kod ljudi

DOBRO je poznato da psi mogu osjetiti stvari koje ljudi ne mogu. Za neke od njih već znate, a neke bi vas mogle poprilično iznenaditi. 

1. Raspoloženje

Vaš pas može itekako osjetiti vaše raspoloženje. Tako će i on biti pod stresom, ako ste i vi to često ili postati nametljiv, ako osjeti da ste tužni. Također, brojni treneri primijetili su itekakvu razliku u rezultatima pasa, ovisno o raspoloženju treneru.

2. Pažnja

Psi su vrlo inteligentne životinje i oni znaju točno kada vi ne obraćate pažnju. Psi znaju točno određeno vrijeme da naprave neki lukavi potez, jer znaju kad ne gledate, iako vi stojite tamo. Da, tako je nestao vaš sendvič.

3. Nejednakost

Otkrilo je to jedno nedavno istraživanje, u kojem su istraživači uparili pse te im zadali istu zapovijed. Jedan je nakon toga dobio poslasticu, a drugi nije. Onaj pas koji nije dobio ukusnu poslasticu, ubrzo je prestao ispunjavati tu zapovijed pa čak je i prestao obraćati pozornost na istraživača uopće.

4. Bolest

Iako mnogi vlasnici mogu jamčiti za svoje ljubimce da im služe kao odlična utjeha kada su bolesni, dokazano je i kako psi mogu namirisati stanice raka i to putem uzoraka krvi. Liječnici i znanstvenici tako se nadaju da će se u skoroj budućnosti moći oslanjati na pseći njuh za bolja testiranja raka.

5. Laž

Jedno japansko istraživanje otkrilo je kako su psi sposobni naučiti ne vjerovati ljudima koji lažu. Drugim riječima, psi mogu raspoznati kada su prevareni i naučiti da ne vjeruju osobi koja ih je prevarila.

index/RK