Home / Specijalno / OŠ Gornje Prekounje – Ripač od danas bez grijanja

OŠ Gornje Prekounje – Ripač od danas bez grijanja

Jedan čitatelj portala radio-krajina.com poslao nam je poruku u kojem navodi da učenici u ovoj školi od danas nastavu pohađaju u hladnim učionicama. Danas se oglasio i sindikat obrazovanja USK gdje traže da se osiguraju normalni uslovi rada u ovoj školi.

Zanimljivo je da je škola trenutno bez direktora, jer školi nije data saglasnost za kandidata kojeg su ponudili za vršioca dužnosti ove funkcije. Ali školom upravlja Školski odbor koji može donijeti sve važne odluke.

Pismo čitatelja prenosimo u cjelosti:

Osnovna škola “Gornje Prekounje-Ripač” broji preko 600 učenika. Ti učenici od danas idu u hladne prostorije, jer ministar ne želi potpisati produženje ugovora sa firmom koja daje usluge grijanja.  Ne želi ni ovih 25 dana, do kraja polugodišta produžiti ugovor. Jednostavno neće. Čuli smo da neko vrijeme nikakvu saglasnost nije potpisao, niti bilo kakav akt. Zbog čega, ako je to istina, neka se zapita premijer, koji ga je postavio. Ne da da se prekine nastava, ne da da se skrati nastava. Iako bez grijanja, i skraćenje nastave ne moze pomoći.

Ukoliko imate dodatne informacije, napišite komentar.

radio-krajina.com

OSTAVITE KOMENTAR - nije potrebna registracija