Home / USK Vijesti / Oglasili se iz Službe za poslove sa strancima BiH povodom nemilog događaja koji je šokirao Bišćane (VIDEO)

Oglasili se iz Službe za poslove sa strancima BiH povodom nemilog događaja koji je šokirao Bišćane (VIDEO)

Vriska, plač i galama jučer su obilježili svanuće u Borićima gdje je uz Đački dom i migrantsko samoniklo šatorsko naselje.

Već nekoliko dana u tom dijelu smještena je porodica iz Irana, koja prema svjedočenju mještana, obližnjeg naselja Nova četvrt, a koji nisu željeli pred kameru, nije pravila nikakve probleme, a jedno od djece im je bolesno. Jutros je navodno inspektorica iz Službe za poslove sa strancima tražila da se šatori premjeste na drugu lokaciju, a ono što je kasnije uslijedilo izazvalo je buru.

Brzom intervencijom policije izbjegnut je dalji sukob. Migrantu je ukazana ljekarska pomoć i trenutno je situacija pod kontrolom. Šta se stvarno desilo pokušali smo doznati i u Službi za poslove sa strancima.

U spomenutoj Službi kažu da migranti moraju poštovati zakone BiH i službena lica koja su zadužena za taj djelokrug posla, te da neće dozvoliti da bilo ko napada inspektore Službe za poslove sa strancima. Iz Uprave policije USK potvrdili su da da su na teren izišli po dojavi.

Podsjećamo, u Đačkom domu i se desio incident i u kojem je teže povrijeđen maloljetnik iz Pakistana kojeg je nožem napao drugi migrant.

usn.ba/radio krajina