Home / USK Vijesti / Održana sedma bosanskokrupska Čorbarijada:Najbolju čorbu napravila ekipa „SSRI 511“

Održana sedma bosanskokrupska Čorbarijada:Najbolju čorbu napravila ekipa „SSRI 511“

Jučer je izletište Šujnovac opet bilo mjesto u kome se uz mirise čorbi, paprikaša, pečenja i roštilja, najviše pjevalo, družilo u cjelodnevnom veselju starih i mladih, zabavljalo, šalilo. U organizaciji Općine Bosanska Krupa, ŠPD „Unsko-sanske šume“ i Centra za kulturu,obrazovanje i informisanje održana je 7. bosanskokrupska Čorbarijada.

Manifestacija je počela paljenjem vatri već od 08:00 sati a takmičarski dio na Čorbarijadi trajao je od 10:00 do 13:00 sati kada su se proglasili ovogodišnji pobjednici. Stručni žiri je ocijenio pripremljene čorbe koje su se takmičile za neku od simboličnih nagrada, ručno izrađenih suvenira. Kako su kazali, bilo je teško odabrati najbolje jer je većina zaslužila najviše ocjene.

Međutim, priznanje za najbolju čorbu dobila je ekipa „SSRI 511“, drugo mjesto osvojila je ekipa „BOSANKAR I“, a treće ekipa „CRTANI“. Najveselijom ekipom proglašena je „Krupa Kabine – SINDIKAT“, a najmlađom „RED COMPUTERS“.

 Za sve posjetioce u Šujnovcu bio je obezbijeđen ručak, prostor za osvježenje i odmor, kao i zabavni program. Svi koji su došli na Čorbarijadu zabavljali su se uz harmonike, sevdalinke, melodije iz raznih krajeva i pri tome nisu štedjeli ni glasa, ni duše, ni ruku. Cjelokupna manifestacija je oduševila sve Krupljane ali i njihove brojne goste iz Hrvatske i Slovenije koji su ovu subotu, zbog ranije dobro organiziranih Čorbarijada, planirali provesti u Šujnovcu.

usn.ba/radio krajina