Home / Vijesti / Nove uvredljive tvrdnje hrvatske eurozastupnice: “Dario Kordić nije počinio nikakav zločin, BiH je rasadnik islamskih boraca”
pet

Nove uvredljive tvrdnje hrvatske eurozastupnice: “Dario Kordić nije počinio nikakav zločin, BiH je rasadnik islamskih boraca”

Nakon izjava u Evropskom parlamentu o BiH kao utočištu za islamske teroriste u kojem “strani borci radikaliziraju muslimansko stanovništvo i prijeti Hrvatskoj”, hrvatska zastupnica u Evropskom parlamentu Marijana Petir nastavlja istrajavati u svom propagandnom ratu protiv BiH i bošnjačkog stanovništva kojem pred evropskom javnošću i političkim elitama nastoji spočitati terorizam.

U intervjuu za Dnevnik.ba Petir je izjavila da je sve što je u tom kontekstu rekla temeljeno na “izvješćima Europske komisije i Europskog parlamenta”.

“Predstavnici Komisije su istaknuli, na temelju službenih dokumenta EU, da je proces širenja vehabijskih naselja u procesu i ta činjenica zabrinjava EU već posljednje desetljeće, a o širenju popularnosti tih naselja svjedoči i veliki broj boraca koji odlazi iz BIH u Siriju i Irak. Prema posljednjem Izvješću Europske komisije, koji je javno dostupan, na čitavom području BIH su u zemlji identificirani džepovi radikalizacije, posebice u Vehabijskoj zajednici”.

Petir se na zadržava na ovome, nego joj također smetaju i arapske investicije u BiH iza kojih se, tvrdi, kriju sasvim drugi planovi:

“Pomoćnik savezničkih snaga NATO-a za Europu istaknuo je da postoji veliki interes stranih investitora iz Zaljevskih zemalja za infrastrukturom i nekretninama u BIH, međutim ta se naselja identificiraju kao turistička premda se sumnja da je posrijedi nešto drugo i zato EU provodi istragu i pokušava pratiti dotok novca međutim, pod klimom organiziranog kriminala, korupcije i neadekvatne saradnje i tromosti institucija u BiH ne dobivaju se uvijek provjerene informacije te zbog toga EUROFOR prati financijske mreže”.

Petir problem vidi, kako kaže, u Saudijskoj Arabiji koja preko nevladinih organizacija širi “konzervativni islam” u BiH i tako priprema teren za stvaranje budućih terorista:

“Smatra se da je širenje konzervativnijeg oblika islama jedan od razloga velikog broja stranih boraca iz regije koji su se priključili ISIL / Da’eshu. To su službeni podaci institucija EU”, tvrdi Petir.

Tu, dakako, nije bio kraj gnusnim tvrdnjama o dotične evrozastupnice. Upitana za kontroverznu sliku s Darijo Kordićem, Petir se nije libila stati u odbranu osobe osuđene za monstruozne ratne zločine i negirati valjanost presude Haškog tribunala:

“On je osuđen kao vrhovni civilni zapovjednik (ne vojni!) za slučaj Ahmića, a jedini je “dokaz” bio iskaz jednog svjedoka da je čuo da je netko rekao da je i on bio prisutan na sastanku u Vitezu na kojem se navodno pripremao napad na Ahmiće. To nije dokazano jer u knjizi gostiju toga hotela u Vitezu nema njegova imena, a nemoguće je tih dana bilo bilo kome izići iz Bugojna gdje je on bio i otići u Vitez. Iz svega toga proizlazi da Dario Kordić nije počinio nikakav zločin već mu je u Haagu suđeno zbog zapovjedne odgovornosti i to zato što nije želio pristati na ucjenu Haaškog tužilaštva koji su tražili od njega da tereti hrvatski državni vrh na čelu s predsjednikom Tuđmanom”, tvrdi Petir.

(Marijana Petir s osuđenim ratnim zločincem Darijom Kordićem)

Marijana Petir, u hrvatskoj javnosti poznata po svojim ekstremno konzervativnim i nacionalističkim stavovima, u Evropski parlament izabrana je 2014. godina kao član Hrvatske seljačke stranke. Iz stranke je u međuvremenu izbačena nakon što je na njeno čelo došla liberalnija struja predvođena Krešom Beljakom.

(RK/Slobodna Bosna)