Home / Vijesti / Nova blamaža hrvatske predsjednice: Kolinda ponosno pozirala s medaljom koju nije osvojila
kolinda

Nova blamaža hrvatske predsjednice: Kolinda ponosno pozirala s medaljom koju nije osvojila

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović još jednom je pokazala da nema problema s preuzimanjem zasluga za uspjehe s kojima nema baš nikakve veze

Nakon sada već čuvenog izlaska na pozornicu HNK i neukusnog ljubljenja pehara svjetskih prvaka u nogometu nakon finala SP-a u Rusiji, predsjednica Hrvatske je jučer ponosno pozirala s medaljom namijenjenom pobjednicima Maratona lađa na Neretvi.

Jučer je održan tradicionalni Maraton lađa na Neretvi, u kojem je nakon dva sata i 14 minuta pobijedila ekipa Stablina iz naselja u blizini Metkovića.

Predsjednica, koja je bila pokroviteljica manifestacije, natjecanje nije pratila kao obični ljudi, nego s posebnog broda, i to u društvu ministra obrane Damira Krstičevića, HDZ-ovca Branka Bačića, zagrebačkoga gradonačelnika i USKOK-ovog optuženika Milana Bandića.

Prije početka utrke Kolinda je održala govor u kojem je Maraton lađa uspjela povezati s uspjehom Vatrenih u Rusiji i – Domovinskim ratom.

“Kad je riječ o Maratonu lađa, on nas povezuje s tradicijom Domovinskog rata i, isto tako, povezuje nas s daljnjom prošloću, s vitezovima, odnosno lađarima kneza Domagoja koji su se pokazali kao tvrd orah svima koji su pokušali osvojiti naše hrvatske krajeve. U duhu te tradicije koja je postala ne samo nacionalni brend, već je poznata i prepoznata izvan granica, želim da danas prođe svima sretno i da svi imaju uspjeha i da, u duhu onoga što nam je pokazao izbornik Dalić i naši Vatreni, svi danas imaju srce vatreno”, rekla je predsjednica Hrvatske uoči Maratona lađa, ne pojasnivši točno kakve veze Maraton lađa ima s Domovinskim ratom.

Ponosno pozirala s medaljom koju nije osvojila

No, to je bio tek početak još jednog Kolindinog showa. Naime, po završetku utrke su članovi pobjedničke ekipe Stablina odlučili jednu od medalja objesiti oko vrata hrvatske predsjednice.

alt

I dok bi netko drugi pristojno odbio primiti medalju za uspjeh s kojim nije imao baš nikakve veze, taj netko nije hrvatska predsjednica.

Kolinda je tako nakon dodjele medalja ponosno pozirala s medaljom za koju nije niti mrdnula prstom, baš kao što je u zagrebačkom HNK izašla na poklon publici nakon premijere “Labuđeg jezera”, na opće zgražanje publike.

alt

No, ni tu nije bio kraj Kolindinom preuzimanju zasluga za tuđi uspjeh.

Tako se u izjavi po završetku ceremonije pohvalila da joj je pobjednička ekipa rekla kako im sreću donijela upravo – predsjednica.

“Znate da ne smijem za nikoga posebno navijati, ali drago mi je da su dečki (iz pobjedničke posade Stabline) rekli da sam im donijela sreću”, rekla je Grabar-Kitarović, a prenosi Index.