Home / Zanimljivosti / Nataša Bekvalac prvi put otvoreno o paklu kroz koji je prošla s Lukom: ‘Sve ovo je vjerovatno najbolje za mene…’
nataša

Nataša Bekvalac prvi put otvoreno o paklu kroz koji je prošla s Lukom: ‘Sve ovo je vjerovatno najbolje za mene…’

Veoma su mi pomiješane emocije. Ne mogu da kažem da sam sretna, a ni da sam tužna. Kao da sam u viru nekih emocija. Pokušavam koliko je moguće to sakriti, kaže Nataša

Nakon svega što je preživjela, pjevačica Nataša Bekvalac je s osmijehom posjetila djecu bez roditelja u Beogradu i cijeli dan provela s njima. Kako je naglasila, djeca liječe sve rane, a mjesta za ljubav još ima.

Kada su mališani ugledali Natašu Bekvalac na vratima, nisu skidali osmijeh s lica, a ona se fotografirala s njima i davala autograme. Prvi put nakon što je preživjela pravi pakao, Nataša je pričala za medije i otkrila da su joj emocije sada pomiješane.

– Roditelj sam dvije kćerke, znam šta roditeljstvo znači i šta sve iziskuje. Svaka majka zna o čemu pričam, i to nije nešto tek tako. Dijete je najozbiljnija i najljepša stvar na svijetu – rekla je Nataša Bekvalac i dodala:

– Veoma su mi pomiješane emocije. Ne mogu da kažem da sam sretna, a ni da sam tužna. Kao da sam u viru nekih emocija. Pokušavam koliko je moguće to sakriti.

Ono što se moglo odmah primijetiti jeste da je Nataša uspjela sakupiti pozitivnu energiju i krene dalje jača nego ikad. Kada su je novinari upitali je li izgubila vjeru u ljubav, Nataša je kratko rekla:

– Ja sam je tek sada dobila.

Kako kaže, svako lice mališana iz Dečijeg sela je zapamtila, a ovu posjetu će dugo pamtiti.

– Posljednje što bih željela je da se ovakav vid posjete poveže s nečim što nema veze s emocijom. Ja sam danas mnogo emotivna i došla sam prosto zato što sam osjećala da treba. Onoliko koliko je bilo u mojoj moći ja sam donijela. Ja nisam svemoćna osoba, ali svako može da da onoliko koliko je u njegovoj moći. Kada bi svako donosio onliko koliko može, djeca bi bila mnogo sretnija i manje bi im falilo. Nisam milioner, ali imam šta pružiti – rekla je optimistično Nataša.

Nakon teškog perioda, Nata je ostala vedra, a smatra da se sve stvari u životu dešavaju s razlogom.

– Vjerovatno sve što se dešava je najbolje za mene – poručila je Nataša i opisala kakva je osoba:

– Ja sam generalno vrlo ranjiva, emotivna osoba.

natasa-bekvalac

Na pitanje je li se poslije drugog djeteta promijenila kao osoba, Nataša kaže:

– Potpuno je drugačije kada rodiš dijete sa 24 i sa 37 godina. Kada sam bila klinka, strahovala sam za mnoge stvari, sada je uživanje. I ne želim da propustim nijedan sekund s djecom. Znam samo da se vrijeme nikada neće vratiti.

Nataša priznaje da nije od onih koji se vraćaju na prošla vremena.

– Ne volim da pretjerano gledam unazad. Nije to fraza, nego znam da ništa ne mogu promijeniti. A kada to znam, gubit ću samo energiju, snagu i vrijeme koje mogu da iskoristim mnogo kreativnije. Mogu da usrećim ljude oko sebe. Gledajući unazad, samo vučem neke stvari na koje ne mogu utjecati.

Mališane u Dječijem selu posjetila je i Aleksandra Prijović, koja se prije nekoliko dana udala za Filipa Živojinovića.

blic/RK