Home / Sport / NAJTUŽNIJA SLIKA LIGE PRVAKA Bayernov golman nakon nevjerojatne greške koja će mu obilježiti život

NAJTUŽNIJA SLIKA LIGE PRVAKA Bayernov golman nakon nevjerojatne greške koja će mu obilježiti život

NEMA riječi koje bi bolje opisale kako se osjećao poslije uzvratne utakmice Lige prvaka (2:2) koju je njegov Bayern odigrao kod Reala.

Sven Ulreich nadmašio je Keylora Navasa, Cüneyta Çakira i Roberta Lewandowskog, te postao najzaslužniji što je Real nezasluženo prošao u finale Lige prvaka. Nakon što je prvu utakmicu u Münchenu dobio 2:1 također kontra tijeka utakmice, revanš je završio 2:2, iako je Bayern i ovdje trebao pobijediti s nekoliko golova razlike.
Na samom početku drugog poluvremena Real je poveo 2:1 zahvaljujući Ulreichovoj nevjerojatnoj pogreški. Tolisso mu je vratio loptu na koju je golman krenuo rukama. Kada ih je već bio ispružio, sjetio se da to ne smije pa ju je pokušao izbiti nogama, ali u toj smušenosti lopta je prošla pokraj njega, a Benzema je ni kriv ni dužan zabio za veliko vodstvo, koje je konačno značilo i prolazak Reala.

Ulreich je na početku sezone dobio najnezahvalniji zadatak koji može dopasti golmana: u 29. godini postao je prvi vratar Bayerna tako što je zamijenio teško ozlijeđenog i najboljeg na svijetu Manuela Neuera.
Nakon početnih teškoća i kikseva počeo je braniti dobro, a kako se Neuer nikako nije vraćao tako je postao nezamjenjiv i siguran.
Ipak, najgora pogreška sezone dogodila mu se u najgorem trenutku, usred utakmice u kojoj je njegova momčad dominirala i trebala pobijediti za prolazak u finale Lige prvaka.
Scena kako Ulreich nakon utakmice na travi Bernabeua sjedi sam samcat pokazuje kako mu je bilo nakon debakla koji će mu obilježiti ne samo karijeru, nego i život.