Home / Vijesti / Muškarac koji je udario pet osoba u Novom Travniku imao više od tri promila alkohola u krvi
travnik

Muškarac koji je udario pet osoba u Novom Travniku imao više od tri promila alkohola u krvi

Zamjenik glavnog kantonalnog tužioca SBK Dragan Popović koji je rukovodio uviđajem nakon tragične saobraćajne nesreće u Novom Travniku, istakao je za Klix.ba da je preliminarno utvrđeno kako je muškarac koji je udario pet osoba imao više od tri promila alkohola u krvi.”Za sada smo preliminarno utvrdili da je osoba inicijala N. R. bila pod utjecajem alkohola. Imao je više od tri promila alkohola u krvi. Vidjet ćemo da li je još bilo alkohola u krvi jer smo uzeli uzorke i čekamo zvanične rezultate”, kaže Popović. 

Napomenuo je da će se danas izvršiti obdukcija preminule majke i kćerke, najavivši da će predložiti određivanje pritvora za N. R.

“Teško je u ovom trenutku utvrditi šta se desilo. Vozač vozila Opel Astra je, krečući se iz pravca naselja Kasapovići, ispred gradske džamije izgubio kontrolu nad vozilom, popeo se na trotoar, strugao po ogradi… Za sada možemo otprilike zaključiti da je na trotoaru pokupio majku sa dvoje djece i djecu lokalnog imama. Majka je stradala na mjestu nesreće, djevojčica je preminula u toku transporta do bolnice. Ostali su na liječenju”, kazao je Popvić za Klix.ba.

Uviđaj je vršio sektor Kriminalističke policija MUP-a SBK pod nadzorom nadležnog kantonalnog tužioca SBK.

Nezvanično saznajemo da je vozilom Opel Astra upravljao 34-godišnji Nermin Rustempašić. Dvoje djece je nakon nesreće prevezeno na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu s teškim povredama, dok je jedno dijete upućeno u travničku bolnicu.

OSTAVITE KOMENTAR - nije potrebna registracija