Home / Vijesti / Miloševićeva kćerka ogorčena na ‘nezahvalnu domovinu’: Niko od nas, ni živ ni mrtav, ne treba biti u Srbiji! Tata je pogriješio…
Marija Milošević

Miloševićeva kćerka ogorčena na ‘nezahvalnu domovinu’: Niko od nas, ni živ ni mrtav, ne treba biti u Srbiji! Tata je pogriješio…

Mislim da niko od nas, ni živ ni mrtav, ne treba da bude u Srbiji. Ima latinska poslovica koja kaže: „Nezahvalna domovino – ne zaslužuješ ni kosti moje!“ Pogriješio je što je uopšte bio predsjednik te zemlje, kaže Marija Milošević

Marija Milošević, kćerka bivšeg predskednika Srbije i Jugoslavije Slobodana Miloševića, odgovornog za ratove, sankcije, hiperinflaciju i političke atentate devedesetih, izjavila je danas u ekskluzivnom intervjuu za beogradski Kurir da je “ogorčena na Srbiju”, koju je opisala kao “nezahvalnu domovinu” u kojoj “ni mrtva” ne treba da bude.

Marija Milošević, koja živi u Crnoj Gori, u intervjuu Kuriru je praktično pljunula na političke žrtve svog oca Slobodana Miloševića, izjavivši da su devedesetih ubijani “tatini politički neistomišljenici”, a da su “i dan-danas živi tatini politički neistomišljenici”. Pritom, kako podsjeća Blic, nije pomenula ubistva “tatinih neistomišljenika” Slavka Ćuruvije, Ivana Stambolića, Veselina Boškovića, Zvonka Osmajlića, Vučka Rakočevića, Dragana Vušurovića, atentate na Vuka Draškovića, pa i ubistvo Zorana Đinđića, kao direktan plod mozgova i politike proizvedenih u eri porodice Milošević-Marković.

– Meni je, u stvari, strašno žao što sam se uopšte rodila u Beogradu 1965. godine i tamo provela svojih prvih 36 godina. Stalno maštam o tome kako bi bilo divno da tatini roditelji nikada nisu otišli odavde i da je tata bio na moru te godine kad je upoznao mamu, a da je mama došla na ljetovanje i da su se oni zaljubili i da je mama ostala ovdje s tatom. Isto bismo se rodili Marko i ja, i svi bismo bili danas srećni i zajedno – kaže Marija Milošević.

slobodan-milosevic-mirjana-markovic-djeca

Istakla je da nema namjeru da se vraća u Srbiju, a na pitanje “jeste li vi to ogorčeni na Srbiju”, izjavila je da na to pitanje “treba da objavi knjigu ‘Zašto sam ogorčena na Srbiju'”.

– Mislim da niko od nas, ni živ ni mrtav, ne treba da bude u Srbiji. Ima latinska poslovica koja kaže: „Nezahvalna domovino – ne zaslužuješ ni kosti moje!“ Pogriješio je što je uopšte bio predsjednik te zemlje – kaže Marija Milošević.

Što se likvidacija političkih neistomišljenika tiče, Marija Milošević je izjavila da je “ubijen ministar Vojske Jugoslavije, ubijen je general policije, ubijen je generalni sekretar JUL, ubijen je direktor Jugoslovenske avio-kompanije…”

– To su bili tatini politički istomišljenici. A vidim da su i dan-danas živi tatini politički neistomišljenici. Toliko o likvidacijama – kaže Marija Milošević.

depo/RK

OSTAVITE KOMENTAR - nije potrebna registracija