Home / Vijesti / Mijatović: “Naravno da će Dodik promijeniti mišljenje o NATO putu BiH, nije mu ni prvi ni posljednji put”
vojin mijatović

Mijatović: “Naravno da će Dodik promijeniti mišljenje o NATO putu BiH, nije mu ni prvi ni posljednji put”

– Otpor koji navodno pruža Dodik u vezi s ulaskom u NATO, ali i konstantno negiranje Bosne i Hercegovine, isključivo su u službi prikrivanja da on nema više ništa da ponudi glasačima osim besmislene nacionalne priče, kaže potpredsjednik Glavnog odbora SDP-a

Potpredsjednik Glavnog odbora SDP-a Vojin Mijatović smatra da će predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik promijeniti mišljenje kada je u pitanju NATO put BiH.

– Ma naravno da će promeniti, nije mu ni prvi ni poslednji put. Ova čitava ujdurma koju vodi oko zajedničkog nastupa svih stranaka iz Republike Srpske u Sarajevu je upravo zamka kako bi se sakrio iza svih kada se bude donosila odluka o ulasku u NATO. Naravno, pojedini opozicioni lideri, ako ih se tako može nazvati, ne vide to zbog svojih apetita, ali i nedostatka političke hrabrosti. Oni će poslužiti Miloradu Dodiku po stoti put da odrade šta treba, a nakon toga će ih se rešiti. Da ne živimo u zabludi, otpor koji navodno pruža Dodik u vezi s ulaskom u NATO, ali i konstantno negiranje Bosne i Hercegovine, isključivo su u službi prikrivanja da on nema više ništa da ponudi glasačima osim besmislene nacionalne priče. To je do sada imalo rezultata, kada je njegov rezultat u pitanju, a kako će biti ubuduće, ostaje da vidimo, kaže Mijatović.

Potpredsjednik Glavnog odbora SDP-a u intervjuu za današnje Oslobođenje govori o BH bloku, eventualnom koaliranju, slučaju Davida Dragičevića…

oslobodjenje/RK


OSTAVITE KOMENTAR - nije potrebna registracija