Home / Sport / Marcelo ima plan za Salaha: Znam tačno šta trebam napraviti
marcelo

Marcelo ima plan za Salaha: Znam tačno šta trebam napraviti

Real Madrid priprema se za finale Lige prvaka protiv Liverpoola koje se u subotu igra u Kijevu (20:45h).

Težak zadatak imat će Realova obrana koja mora zaustaviti najefikasniji napad u historiji Lige prvaka.

Posebno bi motiviran mogao biti Marcelo, lijevi bek Real Madrida.

Klopp je, prema pisanju španskih medija, ove sedmice rekao da Marcelo voli ići visoko u napad pa se ne stiže vratiti u obranu što bi mogla biti prilika za Liverpool. Marcelo je nazvan slabom tačkom Real Madrida.

“Nisam vidio da su te riječi izašle iz njegovih usta. Svatko ima pravi na svoje mišljenje. U ovakvom finalu žele staviti riječi nekome u usta. Ja sam zadovoljan onime što radim, ne moram nikome ništa dokazivati. Ali kažem, to od njega nisam čuo pa ne mogu niti komentirati više od ovoga”, rekao je Marcelo na press konferenciji uoči finala.

Real Madrid je dvanaest puta bio prvak Europe a Liverpool pet od čega zadnji put 2005.

“Znam točno što moramo napraviti, znam kako igrati da bih pomogao ekipi. Bit će teško, nije tu samo Salah, nisu tu samo dvojica ili trojica njihovih igrača već čitav kolektiv. Razmišljamo o njihovoj cijeloj ekipi, tako se dobivaju utakmice. I jedni i drugi napadamo, ovisi kako će početi utakmica, sve je moguće. Bit će to pravi spektakl za ljubitelje nogometa”, zaključio je Marcelo.

“Ovo je za nas velika prilika, a i Liverpool je zaslužio biti ovdje”.

“Ovo nas motivira svakog jutra prije treninga. Igranje nogometa, to je naša motivacija. Trofeji koje smo osvojili su prošlost, živimo u sadašnjosti. Želimo igrati dobar nogomet i osvajati trofeje”, zaključio je Brazilac.

sportske.ba/RK