Home / Vijesti / Mamić pred presudu postao Bosanac: ‘Posjedujem državljanstvo Bosne i Hercegovine, ovo je moja druga domovina’
zdravko-mamić

Mamić pred presudu postao Bosanac: ‘Posjedujem državljanstvo Bosne i Hercegovine, ovo je moja druga domovina’

Zdravko Mamić danas će u podne saznati presudu za izvlačenje novca iz Dinama, ali prvi čovjek zagrebačkog kluba neće biti prisutan u sudnici u Osijeku. Naime, Mamić je jučer otišao u Bosnu i Hercegovinu, točnije u Međugorje, i kako stvari sada stoje, on će riječi suca Županijskog suda u Osijeku slušati preko televizije.

Podsjetimo, Mamiću prijeti deset godina zatvora, a ako nepravomoćnom presudom dobije pet ili više godina, morat će odmah iza rešetaka. Bez obzira na sve, Mamić tvrdi da nije u bijegu jer nije osuđen i rekao je da će se vratiti u Hrvatsku ‘onda kad bude htio’.

Jučer je Mamić cijelu večer na svom Facebooku objavljivao fotografije s Brda ukazanja u Međugorju, a usred noći objavio je i poruku na Facebooku. Ponovio je prvi čovjek Dinama da nije u bijegu, ali je naglasio da posjeduje državljanstvo Bosne i Hercegovine.

– Večeras sam se, kao što je poznato, popeo na Brdo ukazanja i Brdo Križevac u društvu mojih prijatelja – braće Vasilj i drugih naših zajedničkih prijatelja. Potom sam u društvu prijatelja završio na večeri gdje smo blagovali brancina (lubina), pili malvaziju Kozlović, prepustili se stihovima Škore, Grdovića, Mate Bulića i uhvatio sam vremena za odgovaranje na stotine poruka koje su mi stizale na mobitel. Bacio sam nekoliko puta pogled na portale i na druge medije, te sam vidio kako u dijelu medija dominiraju naslovi “Mamić u bijegu” i slični, a ja onima koji tako maliciozno izvještavaju te unose nemir poručujem da su izdajice i varalice hrvatskog naroda i istine, jer ne znaju što znači sama definicija bijega – osnovan preduvjet bijega je da po zakonu morate biti na određenom mjestu u određeno vrijeme. Ja takvu obavezu nemam, već je moja slobodna volja hoću li se negdje pojaviti. Ne bježim nikuda, ja sam u vlastitoj drugoj domovini – Republika Hrvatska je moja prva, a Bosna i Hercegovina druga domovina, čije državljanstvo posjedujem, a imovinu posjedujem u obje svoje domovine. Koliko god bili zli i pokvareni, te u službi zla, ja vam s ovog svetog mjesta šaljem neograničenu količinu mira i ljubavi. Voli Vas i grli vaš Zdravko!