Home / Sport / Löw: Zaslužili smo slaviti uz malo sreće; Andersson: Oštećeni smo za penal, čemu služi VAR?
Löw

Löw: Zaslužili smo slaviti uz malo sreće; Andersson: Oštećeni smo za penal, čemu služi VAR?

I dok je selektor Njemačke Joachim Löw bio presretan, selektor Švedske Janne Andersson je bio tužan, ali i ljut na glavnog arbitra meča.

“Nismo gubili koncentraciju nakon što smo primili pogodak i mogu biti ponosan na svoje igrače. Plan nam je bio izmoriti Šveđane brzim protokom lopte. Imali smo nekoliko odličnih šansi, pa mogu reći i da smo zaslužili da uz malo sreće postignemo pogodak u 95. minuti”, rekao je Löw.

Njegov kolega na klupi Švedske je bio ogorčen na arbitra Marciniaka koji je na početku susreta propustio svirati jedanaesterac za njegovu selekciju nakon duela Boatenga i Berga.

“Oštećeni smo za penal. Razumijem da arbitar može pogriješiti, ali čemu služi VAR? Zašto je uveden? Trebao je otići i pregledati snimak, a on nije uradio ništa”, rekao je Andersson koji je čestitao svojim igračima na zalaganju.

“Zaslužili smo osvojiti barem jedan bod jer smo odigrali odlično. Naporno smo radili, ali na kraju nismo nagrađeni za to. Sada se moramo skoncentrisati na posljednji meč protiv Meksika u kojem ćemo tražiti priliku za prolazak dalje”, dodao je selektor Švedske.

klix/RK