Home / Vijesti / Ljubo Ćesić Rojs: “Matu Granića pitajte zašto nismo ušli u Banju Luku”
rojs

Ljubo Ćesić Rojs: “Matu Granića pitajte zašto nismo ušli u Banju Luku”

General Hrvatske vojske i Hrvatskog vijeća obrane Ljubo Ćesić Rojs u emisiji Bujicaprisjetio se Dejtona.

“Daytonski sporazum je zaustavio rat. Bile su tri zaraćene strane i svatko je zahtijevao svoje, HVO je tada kontrolirao preko 25 posto Bosne i Hercegovine, a Srbi su kontrolirali oko 50 posto. Daytonskim sporazumom je odlučeno da Federaciji pripada 51 posto, a 49 posto ostaje tzv. Republici Srpskoj. Sve pripreme, uključujući i one vezane uz političku budućnost i izbor predstavnika naroda radio je Mate Granić. Njega treba pitati zašto nismo ušli u Banja Luku, ali i kako to da se danas Komšić poziva na Dayton. Nakon toga, najveći grijeh je napravljen poslije 2000. godine kada je raspušten HVO i kada su hrvatski branitelji u BiH razvojačeni”, kazao je Ćesić.

Rojs je nastavio kritički o zamjeniku predsjednika HDZ-a Milijanu Brkiću, koji je ujedno bio i koordinator za izbore u BiH.

“Kako će on mobilizirati hrvatski narod u Bosni i Hercegovini kada za njega nije ništa napravio?! Vaso je greška stranke, kojoj i ja pripadam! Ne slažem se s velikim dijelom vodstava i politikom koju vodi stranka koju je osnovao dr. Franjo Tuđman. A Milijan Brkić je rastjerao sve naše glasače. Mene boli srce kada vidim da je u mom rodnom Posušju na izbore izašlo svega 31 posto glasača”, dodao je Rojs.

Radiosarajevo.ba/RK

OSTAVITE KOMENTAR - nije potrebna registracija