Home / Vijesti / Ljilja Zovko: “Ne strahujem od izbacivanja HDZ-a iz vlasti, jer je Bog iznad svega”
Ljilja Zovko

Ljilja Zovko: “Ne strahujem od izbacivanja HDZ-a iz vlasti, jer je Bog iznad svega”

Na pitanje o poziciji HDZ-a kada je riječ o formiranju izvršne vlasti na nivou države i Federacije BiH, Zovko je odgovorila da ona može samo govoriti o poziciji hrvatskog naroda u BiH.

“U ovoj situaciji se ne može pričati ni o čemu pojedinačno, već o poziciji hrvatskog naroda koji živi i baštini svoje vrijednosti. To su bitne različite stvari od onoga ko se izražava, a ne živi i baštini vrijednosti hrvatskog naroda. To je čista zloupotreba”, rekla je Zovko.

Sve više se aktuelizira priča o formiranju vlasti u kojoj neće participirati stranke s nacionalnim predznakom. Delegatkinju u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH pitali smo da li HDZ strahuje od toga da neće biti dio vlasti u Vijeću ministara BiH i Vladi Federacije BiH.

“Ja uopće ne strahujem ni od čega zato što znam da je Bog iznad svega. Ovo vam ozbiljno govorim. Može svaki čovjek pojedinačno raditi šta god želi, jer svako ima svojih pet minuta u životu, a na kraju će biti ono što treba biti”, kazala je Zovko.

Što se tiče eventualne krize vlasti u BiH, Zovko je rekla da ako i dođe do krize, svako zlo je za neko dobro, ali da ona vjeruje kako će na kraju biti dobro i BiH i hrvatskom narodu. Na pitanje o potezima Željka Komšića nakon izbora za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda ona je odgovorila da je Komšić dobio svojih pet minuta.

“Što se mene tiče može se ponašati kako god hoće. Ja znam kako se ja ponašam i da treba vjerodostojno predstavljati i živjeti taj identitet na temelju kojeg je postavljen”, zaključila je Zovko.

klix/RK

OSTAVITE KOMENTAR - nije potrebna registracija