Home / Zanimljivosti / Lepa Brena: “Ja sam kolateralna šteta raspada Jugoslavije”
brena

Lepa Brena: “Ja sam kolateralna šteta raspada Jugoslavije”

Pjevačica Lepa Brena tvrdi da je kolateralna šteta raspada Jugoslavije. Žena koja je u SFRJ od kraja sedamdesetih do početka devedesetih godina bila najveća zvijezda estrade, kaže da je raspad države jedan od najgorih trenutaka u njenom životu.

-Mislim da je čovjek najveći monstrum koji postoji, jer to šta čovjek čovjeku može da uradi, ne može niko drugi. Istorija to dokazuje. Postoji nekoliko momenata koji su, zaista, bili katastrofalni po sve nas, a za mene, lično, to je početak raspada Jugoslavije, jer je Lepa Brena bila kolateralna šteta. Tada su se, u svim novonastalim državama, pojavili nacionalno – vjerski idoli, dok su, prije toga, svi su bili Jugosloveni, kaže Brena za Novosti.

Danas se, dodaje, svi toga odriču.

-Ja sam ptica koja ne mijenja ni ćud, ni narav, ni perje, a to sam i pokazala tokom svih ovih godina. Da li je to moj inat ili tvrdoglavost, ne znam. Najveći gubitak mi je smrtRake Đokića,čovjeka koji je bio alfa i omega moje karijere i Slatkog greha, aStefanovaotmica je nešto nepojmljivo za svaku majku, za svakog roditelja. Ucjene koje smo mi tada doživjeli, ne bih poželjela nikome. Međutim, život teče dalje, moja djeca su živa i zdrava, vode svoje živote, a ja sam izabrala optimizam kao svoj životni pravac, i to da budem radoholik, jer su, samo ljudi koji rade posao koji vole, zaista srećni i zadovoljni. Izabrala sam da sreća bude moj izbor, a ne trenutno stanje. Za to se treba izboriti. Probajte i vidjećete da je zaista lijepo, dodaje Brena, prenosi Express.

OSTAVITE KOMENTAR - nije potrebna registracija