Home / Vijesti / Krišto: Ako ne bude izmjene Izbornog zakona, nakon izbora doći će do krize
kris

Krišto: Ako ne bude izmjene Izbornog zakona, nakon izbora doći će do krize

“To bi generisalo razne krize”, istakla je Krištova i dodala da je najveća odgovornost na onima koji imaju najveći demokratski kapacitet i kojima je navodno BiH najviše na srcu.

Krišto, koja je i predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, rekla je da oni kojima je “BiH najviše u srcu” moraju pokazati odgovornost, te doživljavati i živjeti BiH kao zemlju tri ravnopravna konstitutivna naroda – Srba, Hrvata i Bošnjaka i drugih građana koji u njoj žive.

Ona je ponovila stav da je do dogovora o izmjeni Izbornog zakona vrlo jednostavno doći, samo ako se želi sprovesti odluka Ustavnog suda BiH, prenosi Večernji list.

“Bošnjačku stranu” je optužila da “negira odluke koje je donio Ustavni sud BiH” te da se jedino drže odluka koje je donio Evropski sud za ljudska prava u Strazburu”,

Prema njenim riječima, HDZ, kao politički predstavnici Hrvata, neće dopustiti da se u BiH bilo šta napravi na štetu hrvatskog naroda jer su, kako je navela, već donesene brojne takve odluke.

“Došlo je vrijeme da se poštuju odluke sudova koje su apsolutno u interesu BiH, te garantuju bezbjednost, opstanak i njen napredak”, istakla je Krišto.

srna/RK