Home / USK Vijesti / Krajišnici ipak nisu toliko loši, ove slike to dokazuju (VIDEO)

Krajišnici ipak nisu toliko loši, ove slike to dokazuju (VIDEO)

Nakon protesta koji su se prije nekoliko dana desili u Bihaću, kada je skoro 10.000 građana izaslo na glavni trg gdje su tražili rješenje migrantske krize, pojavili su se zli komentari kako su Krajišnici loši ljudi i da tjeraju migrante iz svog grada.

E, pa dragi “hejteri” iz Sarajeva, Zenice, Tuzle, Banja Luke, Mostara, Krajišnici su oduvijek poznati kao najbolji domaćini. Kao prvo, prosvjed nije bio protiv migranata nego protiv politike državnog vrha BiH koji ovaj problem “gura pod tepih” i migrante šalje u Krajinu bez da im obezbjedi bilo kakvu pomoć dostojnu čovjeka.

Riješenje koje su u Sarajevu smislili glasi “strpaj migrante u bus i voz i šalji ih za Krajinu”!! Za ostalo, koga briga, bitno je da ne hodaju po Sarajevu, Banja Luci i Mostaru.

Između ostalog, Bišćani su se digli i protiv nehumanih uslova u kojima se migranti nalaze i tražili su bolji smještaj za njih. Dolazi zima a migranti su u šatorima ili u kojekakvim polusrušenim građevinama. Postavlja se i pitanje donacije raznih organizacija za migrante. Navodno je u BiH stiglo oko 70 miliona EURA za pomoć ovim ljudima. GDJE SU TE PARE??

Jučer su migranti organizovano krenuli prema granici sa Hrvatskom, njih više stotina. Cijeli dan i noć su proveli na cesti, a u večernjim satima  mještani Izačića su sa hranom, pićem i dekama dočekali migrante sa djecom koji su krenuli na granicu i poručili “Izačić će uvijek pomoći koliko je potrebno i kome je potrebno, onoliko koliko smo u mogućnosti !

 

OSTAVITE KOMENTAR - nije potrebna registracija