Home / Vijesti / Komšić pojasnio razliku: “Poklonio sam se žrtvama u Grabovici, Čović se poklonio Kordiću”!
komsic

Komšić pojasnio razliku: “Poklonio sam se žrtvama u Grabovici, Čović se poklonio Kordiću”!

Kandidat za člana Predsjedništva BiH Željko Komšić je podsjetio javnost o godišnjici masakra u Grabovici 1993. godine, te je naglasio da je ključna razlika između njegove politike i politike Dragana Čovića ta što se on zločinaca stidi, a Čović ih dočekuje po povratku iz Haga.

“Bio sam prvi koji je došao u Grabovicu kao član Predsjedništva, te ću tamo biti uvijek. Ja pamtim riječi svjedočenja braće Zadro, i svako malo se sjetim tog mjesta i datuma za koji Grabovicu vezujem. Ono što je razlika između mene i Čovića je što on grli one koji stoje iza logora, ubijanja i progona Bošnjaka Hercegovine. Ja se, onih koji leže robiju za masakr u Grabovici stidim”, poručio je Komšić.

“Nećete čuti priču o Grabovici ni od jednog drugog kandidata za Predsjedništvo. Njihovi eksperti za kampanje i savjetnici su im rekli da je ‘ovog puta’ preskoče. Ja kao ‘Zlatni ljiljan’, borac Armije Republike BiH, znam da je svaki zločin teška mrlja na pravednosti naše borbe. I nikad nećemo biti isti. Ja sam se žrtvama Grabovice poklonio. Čović je odabrao da se pokloni Kordiću”, rekao je Komšić.

– Mi ćemo se takvoj politici koja ne može da se svrsta pod okrilje civilizacije, suprostaviti, pokazati snagu i odlučnost, i uvjereni smo da samo na takav odlučan način ih možemo dovesti do toga da odustanu od svojih planova, zaključio je Komšić.