Home / Vijesti / Kljuić o izboru Komšića: “To je uvreda hrvatskom narodu, nijednog elementa da bi bio predstavnik hrvatskog naroda on nema”
kljuić

Kljuić o izboru Komšića: “To je uvreda hrvatskom narodu, nijednog elementa da bi bio predstavnik hrvatskog naroda on nema”

Gostujući u Novom danu na N1 Stjepan Kljuić je komentarisao izbor Željka Komšića kao hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

To je uvreda hrvatskom narodu. Oni koji misle da su profitirali, imaće priliku da vide. Vidjećete, samom pojavom Dodika neće funkcionisati Predsjedništvo“, kazao je Kljuić i dodao:

Nijednog elementa da bi bio predstavnik hrvatskog naroda bio, on nema. Kad je prošli put bio, kabineti su po nacionalnoj strukturi, u kabinetu hrvatskog člana Predsjedništva bilo je 17 Hrvata. Svima je dao otkaz, ja se ne mogu žaliti jer sam imao privilegiju da ne moram vratiti mobitel, samo broj. Postavio je u Vatikanu osobu koja nije za ambasadora, postavio je u Rimu osobu koja nije Hrvat, u Pragu, da ne pričam. Danas kada pogledate strukturu njegove stranke, imate Miletića čiji je otac Srbin, majka muslimanka. Vi imate pravo da sada kažete da ste Norvežanin, ali da li će vam Norvežani dozvoliti da ih predstavljate? Ovdje je problem predstavljanja. Svako ima pravo da se izrazi kako želi, ali to vas ne čini adekvatnim predstavnikom. Niko time neće ništa profitirati, samo će još više komplicirati“, kazao je Kljuić.

OSTAVITE KOMENTAR - nije potrebna registracija